Donald Trump

Trump vil have reform på plads inden ferie: - Forlad ikke byen

De republikanske senatorer bør ikke gå på sommerferie, før at de har vedtaget sundhedsreform, siger Trump.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, opfordrede onsdag de republikanske senatorer til at få vedtaget en sundhedsreform inden sommerferien.

49 republikanske senatorer var samlet til middag i Det Hvide Hus, og Trump fortalte her, at de igen måtte prøve at afskaffe og erstatte sundhedsreformen Obamacare og ikke forlade Washington, før at det var gjort.

- Min besked i dag er meget simpel. Vi bliver nødt til at blive her, vi bør ikke forlade byen. Vi er tæt på, meget tæt på - vi er nødt til at presse på og får det ordnet, sagde Trump ved middagens begyndelse ifølge Washington Post.

I syv år har republikanerne lovet at afskaffe reformen, der har givet sundhedsdækning til millioner af amerikanere, da de siger, at den er for dyr og uholdbar.

Hvis det ikke lykke, vil være på trods af, at republikanerne i dag både sidder på magten i Det Hvide Hus og har flertal i begge kamre i Kongressen.

Trump insinuerede jobfare for modstandere

Trump jokede til mødet med at være klar og bare vente på at underskrive loven.

- Tro mig, jeg sidder i det kontor, og jeg har en kuglepen i min hånd, sagde han.

Den republikanske præsident jokede senere med, at de, som vil modsætte sig lovforslaget, måske kunne miste deres job. Præsidenten bemærkede til Dean Heller, som er modstander af lovforslaget og sad nær Trump, at:

Donald Trump og senator Dean Heller griner under middagen.

- Han vil gerne blive ved med at være senator, vil han ikke, grinede Trump ifølge Washington Post og fortsatte:

- Enhver senator, som stemmer imod, siger til det amerikanske folk, at du er tilfreds med Obamacare.

Senatorer varsler afstemning i næste uge

Tirsdag stod det klart, at Republikanerne ikke kunne samle nok stemmer til at indføre en erstatning for Obamacare, og den republikansk flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, annoncerede derefter, at han i næste uge vil gennemføre en afstemning for at ophæve Obamacare.

Efter onsdagens middag i Det Hvide Hus fortæller en af de deltagende senatorer, Orrin Hatch fra Utah, til nyhedsbureauet Reuters, at en afstemning om at afskaffe Obamacare kan komme så tidligt som på mandag.

Senator Ron Johnson fra Wisonsin siger dog, at Trump under middagen argumenterede stærkt for at Senatet fortsat skulle arbejde på at afskaffe og erstatte forgængerens reform i stedet for kun at afskaffe den. 

- Præsidenten ønsker en erstatning for Obamacare så hurtigt som muligt, og han gav et boost til Senatets arbejde, fortalte senator Bob Corker fra Tennessee efter middagen ifølge Reuters.

Den seneste republikanske plan for at afskaffe Obamacare vil efterlade 22 millioner flere amerikanere uden forsikring i 2026 ifølge en prognose fra Kongressens budgetkontor.