Udland

Skader for mindst 89 millioner kroner efter topmøde

Ifølge tyske Bild.de viser en opgørlse fra sammenslutningen af tyske forsikringselskaber, at det er tallet for anmeldte skader.

Der skete skader for i alt 12 millioner euro svarende til knap 90 millioner kroner i forbindelse med urolighedene ved G20-topmødet i Hamburg tidligere på måneden.

Det skriver den tyske avis Bild, der har fået lavet en opgørelse over skaderne.

Tysk politi måtte under G20-topmødet rykke ud til talrige demonstrationer, og demonstranter og uromagere plyndrede blandt andet forretninger og satte ild til barrikader, de selv havde lavet med blandt andet stjålne møbler. Adskillige biler blev også sat i brand.

Det er sammenslutningen af tyske forsikringsselskaber (GDV), der har lavet en opgørelse over de anmeldte skader eksklusivt for Bild, og ifølge den opgørelse er der altså anmeldt skader for i alt 12 millioner euro. Det dækker over ødelæggelser på biler, bygninger og butikker.

Alene skaderne på biler udgør et beløb svarende til fire millioner euro, men præcis hvor mange biler, der blev sat ild til, vides ikke. Eksperter anslår dog at der er tale om mindst et højt tocifret tal.

476 betjente blev såret under uroligheder

Særligt Hamborg-bydelen Altona var hårdt ramt af urolighederne, og adskillige butikker og banker blev totalødelagt. Heriblandt apoteksforretningen Budnikowsky, der fik smadret butiksruder og varer spredt ud over gulvet, mens hylder og reoler blev revet ned og vægge overtegnet med grafitti.

Butikkens medejer Cord Wöhlke har over for den tyske avis Die Welt tidligere vurderet skadesomkostningerne til at være i omegnen af 300.000-400.000 euro.

- Jeg fattes ikke ord for, hvad der er foregået her. Jeg kan ikke forstå det, jeg er chokeret og målløs, sagde Cord Wöhlke dagen derpå, da han kunne besigtige skaderne.

Også nabobutikken, et Rewe-supermarked, blev plyndret af adskillige af de maskerede demonstranter.

476 politifolk kom til skade under de voldsomme uroligheder i forbindelse med G20-topmødet.

Fra den 22. juni, hvor politiet indledte den forhøjede sikkerhedsindsats i Hamborg, til  9. juli blev i alt 186 personer anholdt i forbindelse med urolighederne.