Udland

Italien truer med at sende flygtninge videre: - Det er ikke en løsning

Italien er efterhånden så presset af flygtningestrømmen, at det skaber pres på landets politikere.

EU's udenrigsministre mødes i dag i Bruxelles. På dagsordenen er blandt andet det flygtningepres, som Italien oplever lige nu.

For tiden befinder 200.000 flygtninge og migranter sig i Italien, mens der hver uge ankommer flere via Middelhavsruten. Det skaber pres på landets politikere, som flere gange har appelleret til de øvrige EU-lande om mere hjælp til at håndtere situationen.

Højtstående medlemmer i den italienske regering truer nu EU med at give flygtninge og migranter et midlertidigt visum, så de frit kan rejse til andre lande i EU. Det skriver avisen The Times. 

Italien er et presset land

TV 2s korrespondent Eva Ravnbøll fortæller, at ifølge den italienske viceudenrigsminister er der ikke tale om tomme trusler.

- Hvis ikke EU-landene er med til en omfordeling af de her flygtninge, så må Italien selv sørge for omfordelingen. Og det kunne man gøre på denne her måde, har han sagt.

Ifølge Eva Ravnbøll er Italien så presset, at alle muligheder for at løse problemet er åbne.

Samuelsen: Der er ingen kortsigtede løsninger

Også udenrigsminister Anders Samuelsen deltager på mødet i dag. Han siger, at det kun vil forværre udfordringen for Italien, hvis de begynder at udstede midlertidige visaer til de flygtninge og migranter, der lige nu befinder sig i landet.

- Jeg tror på ingen måder, at det er en løsning. Alene af den grund at det også ville sende et signal til andre, der er på vej, om at der nu for alvor er skabt et hul den vej op igennem.

Samuelsen har dog ingen konkrete løsningsmodeller på tegnebrættet:

- Det er mange steder, hvor vi skal forsøge at sætte ind. Især i forhold til Libyen, hvor vi skal sørge for at samarbejde med de lande, der ligger rundt om Libyen, så de grænser der er, bliver overholdt. Generelt skal vi se på, hvordan vores fremtidige asylpolitik skal være, siger han og tilføjer:

- Der er ikke nogen kortsigtede løsninger, der vil virke. Det er en meget kompliceret situation.

I år der er indtil videre ankommet 86.000 flygtninge og migranter til Italien via Middelhavet.