Udland

Mand får fængselsstraf på 16 år for at pine og dræbe katte

Kattene begyndte på uforklarlig vis at forsvinde fra et boligområde i San Jose i september 2015.

En 26-årig mand fra Californien er fredag ved en domstol i San Jose blevet idømt en fængselsstraf på 16 år for at have dræbt næsten 20 katte. Det skriver AP.

Nogle af kattene lokkede han ud fra folks boliger, forklarede den dømte, Robert Roy Farmer, da han sidste år erkendte sig skyldig i 21 tilfælde af dyremishandling samt to andre anklagepunkter, deriblandt et for vold mod et barn.

Under strafudmålingen fredag afviste dommer Sharon A. Chatman en anmodning fra anklageren, om at Robert Farmer skulle registreres som sexforbryder, skriver avisen Mercury News fra San Jose.

De retsmedicinske beviser var ifølge dommeren utilstrækkelige til at konkludere, at Farmer havde misbrugt et af de dræbte kæledyr seksuelt.

Ejere beskrev katteofre i retten

Retslokalet var fyldt med de dræbte kattes ejere og andre dyreelskere. Mange i forsamlingen græd, da ejerne af de mishandlede katte fortalte om deres kæledyr.

- Robert Farmer er et uhyre uden barmhjertighed. Han plagede det mest uskyldige medlem af vores familie, sagde Miriam Petrova ifølge avisen.

Hun beskrev i retten, hvor kærlig og omgængelig hendes 17-årige kat "Gogo" var, inden den blev pint til døde af Farmer.

- Send venligst en stærk og klar besked om, at dette lokalsamfund ikke vil tolerere nogen form for dyremishandling, appellerede hun til dommeren

Katte forsvandt på mystisk vis

Kattene begyndte på uforklarlig vis at forsvinde fra et boligområde i San Jose i september 2015. Flere af de forsvundne katte blev efterfølgende fundet dræbt.

Mysteriet blev løst, da en politipatrulje i oktober samme år foretog en kontrol af en bil, der var parkeret foran et varehus.

Inde i køretøjet lå Robert Farmer og sov med en død kat ved siden af sig. Politiet fandt også pels og blod fra katte, et par handsker fyldt med kattehår samt en jagtkniv i bilen.

- Han nyder at forvolde skade på levende ting. Vi er nødt til at være sikre på, at han ikke gør det i så lang tid som muligt, sagde dommer Chatman, inden hun tildelte Farmer maksimumstraffen på 16 år.