Frustreret familie til ofre for højhusbrand: Er det kropsdele eller aske - de må kunne svare?

16x9
Det udbrændte Grenfell Tower. Foto: TOLGA AKMEN / Scanpix Denmark

Sparsom eller slet ingen kommunikation fra politiet i London efterlader pårørende, der har mistet, fortvivlede.

Nabil Choucair et af de mennesker, hvis verden gik i stå, da højhuset Grenfell Tower i London brød i brand. Han mistede seks familiemedlemmer.

Siden branden fandt sted den 14. juni i år, har han kæmpet med, at politiet kun har givet ham og andre pårørende sparsomme informationer.

Han fik at vide, at politiet havde opdaget ’13 rester’ på 22. sal, hvor hans søster boede, men han har ikke fået nogen uddybning af, hvad der var tale om.

- Vi vil vide, hvad de 13 rester er. Betyder det kropsdele eller aske? De må jo have dokumenteret det, så hvorfor får jeg det ikke at vide? Jeg føler mig oprevet og forvirret over, at jeg ikke får at vide, hvad det betyder, siger Nabil Choucairs til The Guardian.

Vil høre opkaldene til alarmcentralen

Han håber, at politiet giver ham tilladelse til at høre eventuelle opkald fra hans familiemedlemmer til alarmcentralen, da branden fandt sted, så han kan blive bare en smule klogere på, hvad der skete.

Politiet har fortalt ham, at hans familie er 'savnet og formodet omkomne', fordi deres lig ikke er blevet fundet endnu. Indtil ligene af hans familiemedlemmer er fundet, vil der være et lille, brændende håb i ham om at finde dem i live, siger han.

Nabil Choucairs håber i det mindste, at politiet finder fotografier og smykker fra sin mor og søsters lejligheder.

Blomster i North Kensington i London til minde om ofrene efter branden i Grenfell Tower.
Blomster i North Kensington i London til minde om ofrene efter branden i Grenfell Tower. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / Scanpix Denmark

Nabil Chourcair er ikke alene om at være frustreret over politiet.

Pårørende til de døde og savnede efterlyser klarere meldinger om politiets efterforskningsarbejde. De venter stadig i uvished på svar om, hvad der egentlig skete med deres pårørende – og om de kan få ejendele med affektionsværdi fra de brændte lejligheder.

Nabil Chourcair har ikke tiltro til myndighedhedernes offentliggjorte tal, der indtil videre lyder, at 350 personer var inde i bygningen, da den brød i brand. Af dem overlevede 255 personer, mens 80 personer menes at have mistet livet.

Han tror, at det reelle dødstal er højere, men at det bliver hemmeligholdt af frygt for en voldsom reaktion fra befolkningen.

Mens han går og savner sin mor Sirria Choucair, sin søster Nadia Choucair, søsterens mand Bassem Choucair og deres tre børn på henholdsvis 13, 11 og 3 år, der alle var fra Eritrea, fortæller han, at der mangler støtte og hjælp fra myndighedernes til de pårørende.