Udland

Bjørn satte tænderne i sovende teenager: - Jeg slog så hårdt, jeg kunne

En dreng, der arbejder på et campingområde i Colorado, vågnede ved knasende lyd, da bjørn bed ham i hovedet.

En 19-årig ansat på et campingområde i den amerikanske delstat Colorado vågnede søndag morgen, da en sortbjørn bed ham i hovedet for at trække ham ud af den sovepose, han tilbragte natten i.

Den unge mand siger, at han vågnede til en "knasende lyd" omkring klokken 4 søndag morgen lokal tid.

- Den knasende lyd var vel bjørnens tænder, der skrabede mod mit kranie, siger den ansatte, der kun har opgivet sit fornavn, Dylan, og fortsætter:

- Jeg troede aldrig, at jeg skulle angribes af en bjørn.

Slæbt hen af jorden

Bjørnen nåede at slæbe ham tre til fire meter, før han fik vristet sig fri. Han slog bjørnen gentagne gange, og efterfølgende fik de andre ansatte bjørnen til at gå ved at råbe og kaste ting mod den.

- Jeg slog bjørnen så hårdt, jeg kunne og prikkede den hårdt i øjnene, siger Dylan og tilføjer:

- Jeg var meget heldig. Den kunne have fået fat i mit ansigt eller nakke.

Dylan blev efterfølgende behandlet på et nærliggende hospital.

Talskvinde for Colorados Parker og Dyreliv Jennifer Churchill oplyser, at bjørneangrebet fandt sted ved Glacier View Ranch 77 kilometer nordvest for Colorados hovedstad, Denver.

Sortbjørne er normalt ikke aggressive, men der er alligevel sket adskillige angreb i USA de seneste uger.

En kvinde og hendes hunde blev tirsdag angrebet, da de pludselig stod ansigt til ansigt med en bjørn og dennes unge i delstaten Idaho.

Atypisk angreb

I juni dræbte sortbjørne to personer i Alaska ved to forskellige angreb.

Den 16-årige Patrick Cooper blev dræbt, da han afveg fra ruten under et motionsløb i bjergene syd for Anchorage, Alaska.

Minearbejder Erin Johnson, der også var fra Alaska, døde, efter at en bjørn maltrakterede hende og sårede hendes kollega under en gåtur.

Sortbjørne kan blive aggressive, hvis de føler, at deres unger er i fare. De er også kendte for at slå ud efter og bide mod folk, der sover i telte, som indeholder mad.

Angrebet i Colorado betegnes dog som atypisk, da der hverken var mad eller bjørneunger i nærheden.

Det er derfor sandsynligt, at bjørnen vil blive aflivet, hvis den bliver fundet, oplyser Jennifer Churchill. Hun siger desuden, at man vil bruge dna til at finde bjørnen.