Udland

213 betjente såret i Hamborg: - Vi har aldrig oplevet så meget had og vold

Ingen danskere er blandt de mange tilskadekomne politifolk ved G20-urolighederne i Hamborg.

Mindst 213 politibetjente er blevet såret i de voldelige demonstrationer, der har fundet sted i den tyske storby Hamborg, hvor G20-lederne holder topmøde.

Det oplyser en talsmand for politiet ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Derudover er 203 personer blevet anholdt, siden de første demonstrationer begyndte 22. juni.

Op mod 100.000 demonstranter formodes at deltage i protesterne i Hamborg under navnet "Velkommen til helvede", og de seneste dage er det blevet til flere voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter.

Senest i nat, hvor politiet blev angrebet med sten, flasker, slangebøsser, molotovcocktails og jernstænger og måtte sætte specialstyrker ind for at sikre orden i gaderne.

Et ukendt antal danske betjente har også været sendt syd for grænsen for at bidrage til sikkerhedsopgaven ved det internationale topmøde, men Rigspolitiet oplyser lørdag morgen til TV 2, at ingen af de danske betjente er blandt de tilskadekomne, og at "de alle har det fint".

Aldrig oplevet lignende

I alt har 20.000 betjente været på standby, og den store politistyrke er klar til at skride ind mod demonstranterne med pansrede køretøjer, helikoptere og droner, der kan bruges til overvågning.

- Vi har aldrig oplevet så meget had og vold, lyder det fra politiets talsmand, Timo Zill, ifølge Die Welt.

Se de vilde billeder fra nattens uroligheder i galleriet her:

De voldelige episoder har mødt kritik fra politisk side, og CDU-politikeren Armin Schuster, der er medlem af det tyske parlament, kalder handlingerne for voldorgier og understreger, at det alene er uromagerne, der kan bebrejdes.

- Jeg finder det skandaløst, hvis nogen politikere eller journalister i lyset af dette nærmest terroristiske voldsorgie retter kritik af politiet, siger han.

Omfattende ødelæggelser spreder sig

Ved nattens uroligheder i Hamborg blev der sat ild til biler og lastbiler, smadret ruder på banker og butikker, og flere butikker blev desuden plyndret af de voldelige demonstranter.

En af de smadrede butikker var apoteksforretningen Budnikowsky, hvor medejer Cord Wöhlke over for Die Welt vurderer skadesomkostningerne til at være i omegnen af 300.000-400.000 euro. 

Samtidig ser det ud til, at urolighederne spreder sig til andre steder i Tyskland. Ifølge Focus har ukendte gerningsmænd tidligt lørdag morgen smadret vinduespartierne i flere butikker i centrum af Rostock.

- Vi er må gå ud fra, at der er en forbindelse til G20-topmødet, sagde en talsmand for politiet til mediet.