Udland

Optøjer i Hamborg: Demonstranter sætter ild til barrikader i St. Pauli

En politibetjent har affyret varselsskud mod uromagere i Hamburg.

En politibetjent har måttet affyre varselsskud i Hamborg, da han blev angrebet i den nordtyske by. Ifølge AFP er der tale om anti-G20-demonstranter, der står bag angrebet. 

Ifølge et tweet fra politiet i Hamburg observerede politiet et gaderøveri, og politifolkene ville gribe ind. Da politifolkene derefter blev overfaldet af "flere voldsmænd", blev der givet signal til at affyre varselskud.

Ifølge Bild.de's liveblog fra demonstrationerne har tusinder af demonstranter samlet sig uden for Hamborgs operahus, hvor mange af deltagerne i G20-topmødet fredag aften er til koncert.

I et tweet fredag aften advarer politiet i Hamborg om at, der tilsyneladende er "forberedt alvorlige lovovertrædelser" mod politiet i forbindelse med demonstrationerne.

Ifølge Bild.de plyndrer maskerede uromagere forretninger i St. Pauli-området.

Ved 21-tiden startede endnu en anmeldt demonstration i St. Pauli-kvarteret i Hamborg. Politiet skønner at 1500 deltager i denne demonstation, og sendte omgående en stor styrke til området. Kort efter oplyste politiet i Hamborg, at man affyrede vandkanoner mod brændende barrikader ved Neuen Pferdermarkt i St. Pauli.

Ifølge politiet udviklede demonstrationen sig voldsomt efter at demonstranterne havde sat ild til barrikader i området. Ifølge politiet pådrog en politimand sig et benbrud under optøjerne.

Kort før klokken 23 var i alt 83 personer anholdt i forbindelse med optøjer fredag, oplyser politiet i Hamborg,

Tidligt fredag morgen satte demonstranter også ild til en enorm bunke dæk ved en bilforhandler i Hamborg. Branden var så voldsom, at 60 brandmænd kæmpede med at få den under kontrol, og ilden tvang togtrafikken til at stoppe, skriver Bild.

60 brande

Hamborg Brandvæsen oplyser, at brandfolk rykkede ud til over 60 ildebrande torsdag aften. Alle var blevet påsat i forbindelse med optøjerne.

Allerede i weekenden var der sammenstød mellem politi og demonstranter, da myndighederne fjernede opsatte telte ved Elben. Også natten til onsdag stødte parterne sammen. Her brugte politiet også vandkanoner i et forsøg på at sprede en folkemængde, der havde slået lejr før G20-topmødet.

G20 er en sammenslutning af verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU. Gruppen blev dannet i 1999 som reaktion på finanskrisen i Asien.

Omkring 20.000 betjente skal være blevet udkommanderet til G20-topmødet.