Udland

USA svarer igen på Nordkoreas missil

Et foto fra Sydkoreas forsvarsministerium viser nattens prøveaffyringer.

​Det amerikanske og sydkoreanske militær har under våbenøvelser i nat affyret præcisionsmissiler som modsvar over for Nordkoreas ”provokation”.

Der er gang i en magtdemonstration af de helt store.

Efter at Nordkorea tirsdag morgen affyrede et testmissil, der ifølge Nordkorea selv kan bære ”en stor atombombe”, har USA og Sydkorea i nat testet såkaldte 'præcisionsmissiler'.

Det oplyser en talsmand for det amerikanske militær ifølge Reuters.

Med testene er USA klar til at forsvare sig mod truslen fra Nordkorea, lyder det:

- Vi er fortsat parate til at forsvare os selv og vores allierede og bruge den fulde vifte af de våben, vi har til rådighed, mod den voksende trussel fra Nordkorea, siger Dana White, talskvinde for det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

En "gave" til de "amerikanske møgsvin"

Den amerikanske våbenøvelse blev gennemført, dagen efter at Nordkorea testede et interkontinentalt ballistisk missil.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, overværede selv affyringen af det nordkoreanske missil, som blev skudt af på USA’s afhængighedsdag. Han kalder det en ”gave” til de ”amerikanske møgsvin”, skriver Ritzau.

Nordkoreanere så styrets prøveaffyringer på storskærm.

Kim Jong-un udtaler yderligere, at Nordkorea ”løbende vil sende dem (amerikanerne, red.) gaver for at afhjælpe deres kedsomhed”.

Det er første gang, at Nordkorea tester et missil af den type, og det markerer en milepæl for det isolerede styre, som har en målsætning om at kunne nå USA’s fastland med langtrækkende missiler.

USA fordømmer affyringen på det kraftigste:

- Det markerer en optrapning af truslen mod USA, vores allierede, regionen og resten af verden, siger den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, i en erklæring.

FN's Sikkerhedsråd mødes i hast

Udenrigsministeren tilføjer, at USA betragter Nordkorea som et ”farligt regime”, og at USA i samarbejde med FN overvejer ”strengere foranstaltninger” over for styret.

USA og Sydkorea testede blandt andet missiler af typen 'Hyunmoo II'.

Det amerikanske og sydkoreanske militærs test i nat foregik i havet ud for Sydkoreas østkyst.

Her testede USA det såkaldte ’AYACMS-system’, mens Sydkorea testede sine Hyunmoo II-missiler, skriver Ritzau.

Testene blev gennemført med succes og demonstrerer, at USA er klar til at forsvare sine allierede, lyder det fra Pentagons talskvinde:

- Vores forpligtelse til at forsvare vores allierede, Sydkorea og Japan, i mødet med disse trusler er urokkelig, siger hun.

FN's Sikkerhedsråd samles til et hastemøde onsdag klokken 21 dansk tid, skriver Reuters.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea er intensiveret den seneste tid. Få et overblik over konflikten og oprustningen mellem de to lande her. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge & Anders Masannek Jørgensen