Udland

Berlusconi i retten for at give 'Ruby Hjerteknuser' millioner af euro: - Jeg er bare en generøs person

Berlusconi skal atter i retten. Denne gang er han tiltalt for at have bestukket unge piger til at lyve om de famøse bunga bunga-fester.

Endnu en retssag mod forhenværende premierminister Silvio Berlusconi rullede mandag i Milano. Det handlede igen om de famøse bunga bunga-fester, som Berlusconi holdt for helt unge piger i sin store villa for nogle år tilbage.

Han er tiltalt for at have bestukket en masse af pigerne til tavshed i foregående retssager. Den mest berømte af pigerne er mavedanserinden, der går under kunstnernavnet "Ruby Hjerteknuseren". Hun var hovedperson i den første retssag, som handlede om sex med en mindreårig prostitueret.

"Ruby Hjerteknuser" var nemlig ikke fyldt 18 år, da hun blev introduceret til Berlusconi og hurtigt blev en af stamgæsterne til bunga bunga-aftenerne. Hun havde angiveligt status af “særligt udvalgt” i en periode, men det endte med at blive svært for anklageren at bevise seksuelt samkvem mellem de to, da de begge nægtede. 

Sammenlagt skulle Berlusconi have betalt pigerne omkring 10 millioner euro, cirka 75 millioner kroner. "Ruby Hjerteknuser" har modtaget langt over halvdelen af dette svimlende beløb.

Det hele kom frem i lyset, fordi "Ruby Hjerteknuser" blev anholdt for at have stjålet 1000 euro fra en brasiliansk kollega i 2010. Hun blev tilbageholdt på Milanos hovedpolitikontor, og straks ringede en af hendes veninder til daværende premierminister Berlusconi for at få hjælp til at redde hende ud af suppedasen. 

Berlusconi deltog på det tidspunkt i et vigtigt topmøde i Paris, men smuttede udenfor mødelokalet for at ringe til politichefen i Milano. Han bad denne om at få løsladt "Ruby Hjerteknuser" omgående, da hun ifølge premierministeren var datter af den tidligere præsident i Egypten, Hosni Mubarak. Berlusconi forklarede politichefen, at han nødig ville have diplomatiske problemer med Egypten. Dette var dog meget langt fra sandheden, for Karima El Mahrough, som er "Ruby Hjerteknusers" rigtige navn, er datter af illegale indvandrere fra Marokko, der kom til Sicilien, da hun var lille. Han blev efterfølgende også tiltalt for magtmisbrug på grund af denne løgnehistorie, så på den måde var "Ruby Hjerteknuser" altså midtpunkt i en dobbelt retssag. 

Hun har hele tiden vidnet i Berlusconis favør, men anklageren tror altså, at det kan hænge sammen med de mange millioner, hun har fået foræret af ham. 

Berlusconi siger både om Ruby-sag 1 + 2 og nu denne 3. sag, at der intet er at komme efter. Han betegner sig selv som en generøs person, der har lyst og mulighed for at give sine veninder gaver, lejligheder og kontanter. Han forklarer også, at han har følt sig forpligtet til at kompensere for al den svie og smerte, bunga-bunga-pigerne har været udsat for i forbindelse med de mange beskyldninger og retssager.

Han selv har altid betegnet festerne som elegante middagsselskaber. Han påstår, modsat mange vidneudsagn, at der intet “upassende” foregik. 

Belusconi - the comeback kid

Silvio Berlusconi har stor succes politisk i denne periode. Hans parti "Forza Italia" stormer frem både i meningsmålingerne og ved de nylige lokalvalg, der har været afholdt i flere italienske kommuner. Han har bedyret, at han vil stille op til næste parlamentsvalg, som senest skal afholdes i begyndelsen af 2018.

Han venter ganske vist på en afgørelse fra EU-domstolen, som skal tage stilling til, om han må genvælges efter en dom for skattesvig. Det bekymrer ikke den 80-årige politiker, der siger, man sagtens kan være leder uden at være medlem af parlamentet.

Gør som han, lyder sloganet. Lad være med at spise lam, men skån de stakkels, små dyr - Berlusconi har startet sin valgkamp. Video: Michael Rathje

Allerede i april indledte Berlusconi sit seneste politiske comeback. I en kampagnefilm for en italiensk dyreværnsforening opfordrede Berlusconi sammen med sin kæreste, dyrevennen Francesca Pascale, italienerne til at droppe påskens lammesteg og i stedet blive veganer.

Det er 24 år siden, den berømte forretningsmand stillede op for første gang og blev valgt med et kæmpe flertal. Han har siden da haft op- og nedture og været involveret i skandaler og ulovligheder. Men han har mindst ni liv, siges det tit, og nu ser han ud til at få endnu et af sine utallige comeback.

Han har for nylig udtalt, at alle disse sager altid popper op, når det går hans parti allermest strygende. I de perioder gør "de røde dommere alt for at prøve at komme ham til livs ad rettens vej".

Ved dagens retshøring i Milano bad Berlusconis forsvarere om en udsættelse af sagen til januar, men dommeren fastsatte næste høring til 11. september.