Donald Trump

Anklage: Trump har forfalsket forside for at rose sig selv

Flere af Trumps golfklubber er udsmykket med en forside fra 'Time Magazine', der roser Trump. Men i virkeligheden var Kate Winslet på forsiden.

En forside af det berømte amerikanske tidsskrift ’Time Magazine’ med Donald Trump på forsiden hænger i glas og ramme på væggen i flere Donald Trump-ejede golfklubber.

På forsiden roses Trump for sin succes som vært for reality-programmet ’The Apprentice’.

Men forsiden er falsk.

Det har det amerikanske dagblad Washington Post nu afsløret.

Time Magazine har efter afsløringen krævet, at Trumps golfklubber piller den falske forside ned af væggene.

Den falske forside er dateret 1. marts 2009 og indeholder to store overskrifter om Trump:

’Donald Trump: The Apprentice is a television smash hit!’ ('Donald Trump: The Apprentice er et en kæmpe succes') og ‘TRUMP IS HITTING ON ALL FRONTS…EVEN TV!’ ('Trump triumferer overalt... selv på TV')

Men overskrifterne er fri fantasi.

Den falske forside, som angiveligt skulle stamme fra 2009

Faktisk eksisterer der ikke nogen udgave af Time Magazine fra den 1. marts 2009, skriver Washington Post.

Den nærmeste udgave er fra den 2. marts 2009, hvor skuespilleren Kate Winslet var på forsiden. Nogle af de andre forside-overskrifter fra den falske forside (om Obama og den amerikanske banksektor) er kopieret fra udgaven med Kate Winslet på forsiden. Men den ægte udgave nævner slet ikke Donald Trump på forsiden.

Den falske forside ligner ellers ganske godt det normale Time Magazine-layout. Bortset fra, at Time Magazine ikke benytter sig at store bogstaver og udråbstegn i overskrifter.

Pillet ned

Washington Post har kontrolleret så mange af de 17 Donald Trump-ejede golfklubber, som de kunne få adgang til (i nogle af klubberne er der kun adgang for medlemmer) og har fundet den falske forside i fire af klubberne. I yderligere et par stykker er den pillet ned indenfor de seneste uger.

Velkommen til en af Trumps golfklubber. Væggen er dekoreret med magasin-forsider med familien. Den falske udgave af Time hænger øverst til venstre.

Det Hvide Hus har over for Washington Post afvist at kommentere på historien:

- Vi kan overhovedet ikke kommentere på, hvordan Trump-golfklubbernes klubhuse er indrettet, skriver Det Hvide Hus’ talsmand Sarah Huckabee Sanders i en mail.

'En rekord, der aldrig bliver slået'

Det er ikke lykkedes avisen at opklare, om præsidenten selv har haft kendskab til falskneriet. Men Trump har flere gange offentligt overdrevet, hvor mange gange han har været på siden af Time Magazine.

- Jeg tror, at jeg har rekorden for al den tid Time Magazine har eksisteret, sagde han eksempelvis i en tale i CIA’s hovedkvarter i januar.

Ved den lejlighed hævdede han, at han havde været på forsiden 15 gange. ’En rekord, som jeg aldrig tror, vil blive slået’, som han beskrev det.

Time Magazine korrigerede efterfølgende Trumps påstand og slog fast, at han på daværende tidspunkt havde været på forsiden i alt 11 gange.

Langt fra tidligere præsident Richard Nixon, der har rekorden med 55 forsider.

Sagen har fået opmærksomhed på de sociale medier. I dette twitter-opslag sammenlignes Trumps Time-forside med den ægte , der udkom dagen efter - med Kate Winslet på forsiden.