Udland

Haj skabte panik på Mallorcas badestrande - sørgelig forklaring bag

Hajen svømmede tre gange så tæt på land, at de badende gæster måtte flygte op på stranden.

En mørk skygge i vandet har de seneste dage fået de ellers så magelige feriegæster på Mallorca til at holde sig langt væk fra havet. 

Lørdag blev en over to meter lang blåhaj set tæt på strandene Cala Major og Can Pastilla nær den største by på øen, Palma. Det skriver The Guardian. 

Billeder fra begge strande viser, hvordan hajen kredsede meget tæt omkring de badende gæster, som under stor panik løb op på stranden. 

Blåhajen er registreret på listen over menneskeædende hajer, og strandene blev derfor hurtigt lukket. 

Fiskekrog gjorde haj syg

Søndag viste blåhajen sig så igen på Can Pastilla - og denne gang skyllede den helt op på land. 

Ifølge den spanske avis Diario de Mallorca blev marinbiologer fra Palma Aquarium tilkaldt for at undersøge hajen. 

De kunne hurtigt konstatere, at hajen var syg, og den blev derfor aflivet på stedet. 

- Efter en grundig undersøgelse opdagede vi en fiskekrog i hajens mund, som havde forårsaget uoprettelige skader på dyret. Derfor valgte vi at aflive den, skriver Palma Aquarium i en udtalelse til Diario de Mallorca. 

Biologerne forklarer ydermere, at det er usædvanligt for en blåhaj at komme så tæt på land, og at det netop var hajens sygdom, som fik den til at svømme ind blandt de badende gæster. 

Blåhajer kan blive op til 3,8 meter lange og lever af fisk og blæksprutter. Kun i ganske få tilfælde har dyret angrebet mennesker. Sidste angreb skete i juli 2016, hvor en mand blev bidt i hånden af en blåhaj, mens han svømmede nær Costa Blanca i det sydøstlige Spanien.