Donald Trump

Ærgerlig Obama-vælger: - Ville ønske, jeg havde stemt på Trump

Jacob IsBell stemte ikke ved præsidentvalget. Men i dag ville han ønske, han havde sat krydset ved Donald Trump.

Jacob IsBell ærgrer sig.

Den 36-årige musiker fra New Mexico stemte ikke til præsidentvalget. Det fortryder han nu.

- Jeg ville ønske, jeg havde stemt på Donald Trump. Hvis det var Clinton mod Trump i dag, ville jeg stemme på ham uden at blinke, siger IsBell og slår akkorderne an på sin elektriske guitar.

En usædvanlig version af den amerikanske nationalsang, The Star-Spangled Banner, kommer ud af højtalerne i hans garage i en stille forstad til byen Albuquerque.

Jeg kan godt lide hans stil

Jacob IsBell

Mens medierne flyder over med historier om ’TrumpRegrets’, og amerikanere der fortryder deres stemme på byggematadoren, er Jacob IsBell gået i den modsatte retning.

- Jeg kan godt lide hans stil, siger han med et grin.

Politikerlede

Det lå ellers ikke i kortene, at IsBell ville ende med at støtte Trump.

Han betegner sig selv som liberitaner - USA’s ultraliberale - og i 2008 stemte han på Barack Obama med ”stor entusiasme,” som han siger.

Men Obama holdt ikke, hvad han lovede, mener IsBell, og han er blevet så træt af politikerne i Washington, at han undlod at stemme ved valget i 2016.  

Det har Trumps politik på særligt ét område ændret på.  

”Vi har set resultatet i Europa”

- I dag skal det handle om immigration vs invasion, proklamerer IsBell i sin mirkofon, mens han kigger ind i computerens kamera.

Da TV 2 møder ham, er han i gang med at optage video-podcasten ’The Dignitary’, som han hver uge sender ud til sine følgere fra et hjemmebygget studie i sin garage.

I dag handler det om immigration. Og det er netop Donald Trumps politik på dette område og hans forsøg på at få gennemført et indrejseforbud fra syv fortrinsvis muslimske lande, der har omvendt Jacob IsBell. 

- Der er mennesker fra bestemte lande, der ønsker at angribe USA. Vi har set resultaterne i Europa. Så når Trump siger, at der skal være et indrejseforbud, støtter jeg det, siger han. 

Er selv fra immigrant-familie

Jacob IsBell er selv vokset op med immigration tæt inde på livet.

Hans bedstemor er mexicaner, han er selv gift med en immigrant fra Peru, og begge hans børn er tosprogede. Desuden taler han flydende spansk og fortæller gerne om sin kærlighed til den latinamerikanske kultur.

- Hvorfor er du så bekymret over immigration, når mange i din egen familie er immigranter? spørger TV 2’s USA-korrespondent Jesper Steinmetz.

- Det er noget helt andet. Den kultur, som jeg har oplevet, har været forenelig med den amerikanske kultur. Som det var tilfældet med min mors mexicanske rødder og min fars cowboybaggrund. Men der er nogle kulturer, der forsøger at gennemtvinge deres overbevisning på voldelig vis, mener han.

Vil se beviser

Det er langtfra alle amerikanere, der deler Jacob IsBells holdning, og Donald Trump har været plaget af lav opbakning i meningsmålingerne og stribevis af dårlige sager.  

Jeg er åben overfor idéen om, at Trump er skyldig. Men bevis det.

Jacob IsBell

Jacob IsBell er ikke enig med præsidenten om alt, og er eksempelvis imod hans ønske om at bygge en mur ved grænsen til Mexico.

Og han er heller ikke blind for præsidentens voksende bunke af problemer.

- Vladimir Putin lever jo praktisk talt i skabet i Det Hvide Hus, ikke? joker han.  

Men han mener også, Trump har fået en alt for hård medfart i de amerikanske medier. Derfor vil han se beviser, før han dømmer præsidenten.

- Jeg er åben overfor idéen om, at Trump er skyldig. Men bevis det. Retsforfølg ham, sæt ham i fængsel. Jeg er imod de konstante insinuationer uden beviser, siger han.