Udland

27 ejendomme i London er isoleret med brandfarlig belægning

Londons myndigheder arbejder på højtryk for at brandsikre bygninger efter dødsbrand. Omfanget ser ud til at være større end forventet.

Brandsikkerhed er i den grad kommet på dagsordenen i London, efter den 24. etager høje bygning Grenfell Tower brændte den 14. juni.

Branden, som indtil nu har kostet 79 personer livet, blev tændt af et defekt køleskab. Men ifølge brandmyndighederne var det ikke kun flammen, der var skyld i, at det kunne gå så galt: Belægningen og facadepanelerne på bygningen fik flammerne til at brede sig, så de hurtigt omsluttede hele bygningen. 

Siden har myndigheder i London iværksat en gennemgribende test af brandsikkerheden i lignende bygninger, og det viser sig at have et omfang, der er større end først antaget. 

27 etageejendomme lever ikke op til kravene, fordi de er isoleret med samme brandfarlige belægning som Grenfell Tower. Det bekræfter den britiske regering ifølge BBC

Bygningerne udgør en risiko

Fredag aften evakuerede Camden Council (lokalt styre i London red.) fem boligblokke i bydelen netop fordi, at belægningen udgør en risiko for beboerne.  

De næste tre til fire uger skal bygningerne renoveres, mens beboerne fra de omtrent 800 lejligheder genhuses andre steder i byen.

Hvad der skal ske med de mange nye boligblokke på listen, er endnu uvist. Det oplyses heller ikke, hvor mange beboere, der vil blive påvirket.

Lederen af Labour-partiet i Camden Council, Georgia Gould, udtaler til BBC, at de handlede så hurtigt, de kunne, da de blev gjort opmærksom på de kritiske resultater af brandmyndighedernes gennemgang.

- Jeg ved, at det er svært, men Grenfell ændrer alt, og jeg mener ikke, at vi kan tage nogle risici på vores beboeres vegne, og de kommer under alle omstændigheder i første række, siger hun.

Udover problemer med den brandfarlige isolering, var der også bekymringer om bygningens gastilslutning og branddøre.