Donald Trump

Johnny Depp undskylder - vil alligevel ikke slå Trump ihjel

Der lyder nu et undskyld fra filmstjerne efter trusler på livet mod USA's leder.

- Hvornår har en skuespiller sidst snigmyrdet en præsident?

Sådan spørger den amerikanske filmstjerne et hujende og klappende publikum i en drive-in-biograf på den engelske kæmpefestival Glastonbury. 

Mens han præsenterer filmen 'The Libertine', tager hans tale en voldsom drejning og kommer til at handle om hans mening om Donald Trump. 

- Jeg tror, han har brug for hjælp, og der er en masse skønne mørke, mørke steder, han kunne forsvinde hen, siger Johnny Depp om USA's nuværende præsident foran de 1.500 festivalgæster. 

På tide med et snigmord mere

Han er ikke den første skuespiller, der har leget med tanken om at slå USA's leder ihjel.

I 1865 skød skuespiller John Wilkes Booth præsident Abraham Lincoln i hovedet under en forestilling på Ford Teatret i Washington D.C., inden han stak af på hesteryg. 

Den efterfølgende morgen døde præsidenten.

- Det er længe siden. Måske er det på tide igen, konstaterer Depp. 

Trump kalder på fordømmelse fra Hollywood

Filmstjernens hårde udmelding får festivalgæsterne til at klappe endnu højere, men der er ikke mange bifald at spore i Det Hvide Hus. 

- Præsident Trump har fordømt alle former for vold, og det er ærgerligt, at andre - såsom Johnny Depp - ikke følger hans eksempel, lyder det i en udtalelse til ABC News.

Her opfordrer Trump andre skuespillere til at fordømme den 54-årige filmstjernes kommentarer. 

- Jeg håber, nogle af Hr. Depps kollegaer vil udtale sig lige så kritisk om den form for retorik, som hvis hans kommentar var rettet mod en demokrat, siger han. 

I åben krig med kendte

Listen af hollywood-stjerner, der har lagt sig ud med Trump, er efterhånden alen lang. 

I januar fik Meryl Streep præsidenten på nakken, da hun brugte en takketale til prisuddelingen Golden Globe på at fortælle, hvordan han knuste hendes hjerte, da hun så, hvordan han lavede sjov med en handicappet reporter.

- Når magtfulde personer bruger deres position til at mobbe andre, taber vi alle, sagde hun blandt andet. 

Ny musikvideo fra gangsterrapperen møder kritik.

I marts udkom rapperen Snoop Dogg med en musikvideo, hvori han skyder en person, der er klædt ud som Donald Trump. Den fik præsidenten til at true med fængsel. 

- Kan I forestille jer, hvilket ramaskrig der ville komme, hvis Snoop Dogg, med den fejlslagne karriere, havde sigtet på og affyret et våben mod præsident Obama? Fængsel! skrev Trump på Twitter. 

Senest er komikeren Kathy Griffins blevet fyret fra sit værtsjob på tv-stationen CNN's nytårsshow efter at have poseret med et kunstigt og blodigt hoved, der forestillede præsidenten. 

Undskyld

Depps kommentar om at ville snigmyrde Trump har endnu ikke haft nogle konsekvenser for hans job, men skuespilleren går nu alligevel ud og beklager.

- Jeg undskylder den dårlige vittighed, jeg prøvede at lave, siger han i en udtalelse til People Magazine.

- Det kom ikke ud som ønsket, og jeg havde ikke til hensigt at gøre nogen noget ondt. Jeg prøvede bare at underholde, siger filmstjernen.