Udland

Familie afviser at få søn obduceret: Død efter hjerneskade i Nordkorea

Otto Warmbiers familie har afvist at få hans lig obduceret trods uvished om dødsårsagen.

Mysteriet om årsagen til Otto Warmbiers hjerneskade og efterfølgende død ser ud til at forblive uopklaret indtil videre.

Den 22-årige amerikaner døde i mandags efter at være blevet frigivet af de Nordkoreanske myndigheder efter halvandet år i fangenskab.

Otto Warmbier blev tilbageholdt efter en rejse i Nordkorea i januar 2016, og han blev efterfølgende idømt 15 års strafarbejde for at stjæle et propaganda-banner. Sidste uge frigav Nordkorea Warmbier til USA, men hans helbredstilstand var dårlig.

Han lå i koma, var hjerneskadet og blev erklæret død mandag.

Ifølge Nordkorea skyldes Otto Warmbiers skader en kombination af sovepiller og botulisme - også kaldet pølseforgiftning.

Læger på Cincinatti Medical Center i Ohio har ikke fundet tegn på pølseforgiftning, men formoder til gengæld, at Otto Warmbiers hjerneskader skyldtes en længere periode uden ilt til hjernen.

Warmbiers egen familie siger, at det var hårdt arbejde og tortur i Nordkoreanske arbejdslejre, der er skyld i deres søns død.

Afslog selv obduktion

Selvom en obduktion af liget af Otto Warmbier burde kunne give et muligt svar på, hvad der er årsag til hans hjerneskade og efterfølgende død, har hans familie ikke ønsket en, skriver CNN.

Retsmedicinerne i Hamilton County i Ohio bekræfter, ifølge CNN, at de har modtaget og undersøgt liget, og beretter, at de har ”respekteret indvendingen mod en obduktion” fra Otto Warmbiers familie.

Retsmedicinerne har desuden gennemført en række samtaler med lægerne, der har behandlet Warmbier i USA, samt gennemgået alle tilgængelige lægejournaler, men kan ikke komme med en officiel dødsårsag endnu.

Otto Warmbier bliver begravet torsdag.

Striden om den unge amerikaners død kommer efter en længere tids optrapning i konflikten mellem Nordkorea og USA.

Efter Otto Warmbiers død har USA's præsident, Donald Trump, og en række amerikanske politikere også udtalt sig i skarpe vendinger mod styret i Pyongyang.