Udland

Seriemorder holdt kvinde indespærret i container: Her bliver hun reddet

Todd Kohlhepp havde seks mord på samvittigheden da han mødte Kala Brown og hendes kæreste. Hun blev spærret inde - kæresten blev nummer syv.

I november 2016 blev 30-årige amerikanske Kala Brown fundet i en skibscontainer efter at have været savnet i over to måneder.

Politiet fandt frem til hende, fordi et mobilsignal viste, at en telefon, som tilhørte Kala Brown eller hendes kæreste, befandt sig på en ejendom tilhørende Todd Kohlhepp.

I slutningen af maj blev Todd Kohlhepp idømt livsvarigt fængsel uden mulighed for løsladelse efter at have tilstået kidnapning og mordet på syv personer.

Dommen faldt i forbindelse med en aftale mellem anklagemyndigheden og den anklagede.

Nu har anklageren offentliggjort en større mængde bevismateriale fra retssagen samt videoen, der viser, hvordan Kala Brown blev fundet.

Skudt tre gange i brystet

Betjentene hørte Kala Brown skrige inde fra containeren, og i videoen ser man dem skærer låsen på containeren over for efterfølgende at bryde døren op.

Her finder de Kala Brown lænket til væggen i bunden af containeren siddende på gulvet på en madras.

- Min hals er lænket til væggen deroppe, siger Kala Brown lavmeldt til betjente.

- Vi skaffer boltsakse, min ven, siger en betjent til hende.

- Hvor er din ven, spørger en betjent, og henviser til Kalas kæreste, 32-årige Charles David Carver.

- Charlie? Han skød ham, svarer Kala Brown.

- Hvem?, spørger betjenten.

- Todd Kohlhepp skød Charlie Carver tre gange i brystet, pakkede ham ind i en blå presenning, puttede ham op i frontladet af traktoren, og låste mig inde her. Jeg har ikke set ham siden. Han siger, at han er død og begravet. Han siger, at der er adskillige lig begravet rundt omkring derude, svarer Kala Brown.

Betjentene klipper hende fri, lægger et håndklæde om hende og følger hende ud af containeren.

- Det er et mirakel, at vi fandt hende i live, sagde den lokale sherif, Chuck Wright til tv-stationen HLN efterfølgende og beskrev containeren som et helvedesagtigt sted at opholde sig: Intet lys, ingen vinduer og ingen luftgennemstrømning, kun to besøg om dagen, hvor Kala Brown fik mad og vand.

Syv mord på samvittigheden

Kala Brown og hendes kæreste havde været meldt savnet siden starten af september, efter at Charlie Carvers mor kontaktede politiet og forklarede, at de to havde været forsvundet, siden de besøgte Kohlhepp med henblik på et grundsalg.

Kohlhepp blev efterfølgende anholdt, og i forbindelse med anholdelsen indrømmede han drabene på fire mennesker ved en motorcykelforretning tilbage i 2003. Han indrømmede også drabene på et ægtepar, som arbejdede på hans ejendom i 2015. Han tilstod også mordet på Kala Browns kæreste, Charles David Carver.

To år før det firedobbelte drab, i 2001, blev Todd Kohlhepp løsladt efter at have siddet fængslet i 15 år for voldtægt og kidnapning af en 14-årig pige i delstaten Arizona. En forbrydelse, som Todd Kohlhepp begik, da han selv var 15 år.