Udland

Sygeplejerske er blandt to døde australiere i London-angreb

28-årige Kirsty Boden er en af to australiere, der er bekræftet dræbt. Imens savnes en 21-årig kvinde fortsat.

To australske statsborgere er blandt de omkomne i lørdagens attentat i det centrale London.

Det bekræfter Australiens udenrigsminister, Julie Bishop, onsdag.

- Den australske regering er dybt bedrøvet over at kunne bekræfte, at to australiere blev dræbt under terrorangrebet i London, udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

Sygeplejerske blandt ofrene

Ifølge London Metropolitan Police er det ene af de to australske dødsofre den 28-årige sygeplejerske Kirsty Boden fra det sydlige Australien.

- Kirsty var elsket af sin familie, venner og kæreste. Hun var den mest udadvendte, venlige og generøse person, der elskede at hjælpe folk, udtaler familien i en erklæring ifølge flere australske medier.

- Da hun løb i retning mod faren for at hjælpe folk på broen, mistede hun selv livet.

Myndighederne har endnu ikke sat navn på det andet australske dødsoffer.

21-årig forsvundet

I mellemtiden har en 21-årig barnepige fra Brisbane, som flere australske medier har navngivet, været forsvundet, siden hun blev skilt fra sine venner under lørdagens angreb.

Tirsdag sagde den australske premierminister, Malcolm Turnbull, at han var "oprigtigt bekymret for hende".

- Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med de britiske myndigheder, som har bedt os vente med at bekræfte begge ofres identitet, så familierne kan blive underrettet, siger udenrigsminister Julie Bishop.

Angrebet fandt sted lørdag aften, da en hvid varevogn torpederede fodgængere på London Bridge. Herefter stak gerningsmændene tilfældige mennesker ned i et kvarter, der er kendt for dets barer og restauranter.

Syv dræbte og 48 sårede

Gerningsmændene dræbte syv personer og sårede 48 andre. Af dem er 32 fortsat indlagt på hospitaler, og 15 af dem er i kritisk tilstand, var meldingen tirsdag ved middagstid.

En dansker er ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice blandt de sårede. Den pågældende er i bedring og forventes udskrevet fra hospitalet snarligt.

Personen er dansk statsborger, har dobbelt statsborgerskab og er bosiddende uden for Danmark.

Udenrigsministeriets Borgerservice ønsker ikke at oplyse køn eller alder.