Valg i Storbritannien

Ulla Terkelsen: Kritik af politiet kan ramme May hårdt

Den britiske premierminister Theresa May var indenrigsminister, mens terrorangreb blev planlagt i Storbritannien. Det kan ramme hende ved valg.

På torsdag skal indbyggerne i Storbritannien til stemmeurnerne ved parlamentsvalget, og her få dage før valget kæmper den konservative premierminister Theresa May for at holde afstand til Labour-lederen Jeremy Corbyn.

Og den opgave er ikke blevet lettere efter weekendens terrorangreb i London. Kritik af politiets indsats inden terrorangrebet kan således ramme Theresa May hårdt, vurderer TV 2-korrespondent Ulla Terkelsen.

Det er således kommet frem, at en af gerningsmændene bag terrorangrebet, en 27-årig mand, der i forvejen var kendt for at have ekstremistiske holdninger, ikke var under overvågning af politiet. Så sent som sidste år medvirkede han endda i en dokumentar, hvor han blandt andet viftede med terrororganisationen Islamisk Stats flag.

Men på trods af at politiet altså kendte til den 27-årige, lykkedes det ikke at afværge angrebet forleden - og det har ført til kritik af politiet. En kritik, som også kan ramme Theresa May og hendes valgkamp.

- Premierministeren var indenrigsminister, det vil sige ansvarlig for politiet, sikkerheden og efterretningstjenesterne i fem-seks år, mens den her mand og andre gik rundt og planlagde de her ting. Derfor kan det ramme hende politisk, og det bliver brugt af Labour mod Theresa May - altså at hun ikke har styr på landets sikkerhed, siger Ulla Terkelsen fra London.

Valgkamp om sikkerhed

Ulla Terkelsen fortæller, at det er politisk farligt for Theresa May - fordi et valg, som skulle have handlet om det britiske EU-farvel, nu pludselig handler om noget helt andet.

- Det er farligt for hende, fordi den her valgkamp blev udskrevet som en EU-valgkamp, men det er en valgkamp, som er kommet til at handle om sikkerhed efter angrebet i weekenden, siger Ulla Terkelsen.