Terror i London

Politi: Han er den tredje gerningsmand bag angreb i London

Identiteten på de to andre gerningsmænd er tidligere blevet offentliggjort af britisk politi.

Den tredje mand bag London-angreb er ifølge den italienske efterretningstjeneste en marokkansk-italiener, skriver Reuters.

Ifølge det britiske politi er der tale om den 22-årige Youssef Zaghba, en mand af marokkansk og italiensk oprindelse, som boede i det østlige London.

Ifølge politiet var han ikke i politiets søgelys i forvejen. Ifølge avisen Corriere Della Serra blev han dog i 2016 stoppet i Italien under et forsøg på at komme til Syrien, og de italienske myndigheder gav de britiske myndigheder besked om hans aktiviteter.

Sky News skriver, at han angiveligt blev stoppet i lufthavnen i Bologna i marts sidste år, da han ville flyve til Istanbul - og muligvis videre til Syrien. Han skal kun have haft en rygsæk og en enkeltbillet på sig.

Ifølge Sky News havde Zaghba fortalt sin mor, at han var på vej til Rom. Det bliver rapporteret, at man på hans mobiltelefon fandt billeder og videoer med et religiøst tema, men intet af vigtig betydning i relation til ekstremistiske muslimske synspunkter. 

Britisk politi har tidligere offentliggjort identiteten på de to andre gerningsmænd.

Pakistansk-fødte Khuram Shazad Butt var ifølge Londons politi den ene af de tre gerningsmænd, som lørdag aften dræbte syv personer og sårede 48.

Kendt af politiet

Den 27-årige terrorist var i forvejen kendt af politiet og den nationale efterretningstjeneste. Der fandtes dog ingen efterretninger om, at han planlagde et angreb, hvilket også var årsagen til, at han ikke blev overvåget.

Britiske The Independent og flere andre medier skriver dog, at politiet flere gange var blevet advaret om, at han havde ekstremistiske holdninger.

Den anden offentliggjorte gerningsmand fra lørdagens terrorangreb er 30-årige Rachid Redouane, der hævdede at have marokkansk og libysk oprindelse. Han brugte dog også navnet Rachid Elkhdar.

Rachid Redouane var ikke kendt af politiet.