Udland

Medie: Rusland forsøgte at hacke amerikansk valg

I månederne op til præsidentvalget i USA lancerede russiske hackere adskillige angreb mod landets valgsystem.

Hackere fra den russiske efterretningstjeneste forsøgte gentagne gange at bryde ind i amerikanske stemmesystemer før sidste års præsidentvalg i USA.

Det skriver netmediet The Intercept, som er kommet i besiddelse af et fortroligt dokument fra den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA.

Her fremgår det blandt andet, at russerne gennemførte mindst ét angreb mod en leverandør, der udvikler software til systemer, der bruges i amerikanske valg.

Derudover blev såkaldte spear phishing-e-mails sendt til flere end 100 personer, der arbejdede med stemmeoptællingen ved valget.

Spear phishing er en metode, som hackere bruger til at tvinge sig adgang til netværk og it-systemer.

Angrebene skulle have fundet sted i månedsvis og helt op til få dage før valget 8. november, skriver The Intercept.

Fremgår ikke af NSA-dokument, om angreb fik indflydelse

The Intercept er et amerikansk onlinemedie, der fortrinsvis skriver om national sikkerhed.

Ifølge mediet fremgår det ikke af NSA-dokumentet, hvorvidt det russiske cyberangreb havde nogen indflydelse på det amerikanske valg.

Den amerikanske efterretningstjeneste har gentagne gange sagt, at hackere ikke havde nogen indflydelse på registreringen af stemmer under valget.

Dokumentet støtter vedholdende påstande om, at den russiske præsident, Vladimir Putin, forsøgte at påvirke valget til fordel for Donald Trump.

- Fremtrædende aktører fra den russiske efterretningstjeneste gennemførte et spionangreb mod et navngivet amerikansk selskab i 2016, står der i dokumentet.

- Tydeligvis for at få oplysninger om valgrelateret software- og hardware-løsninger, hedder det yderligere.

Dokumentet bliver offentliggjort blot få dage, efter at Vladimir Putin har nægtet alle anklager om russisk indblanding i det amerikanske valg.