Terror i London

Mor til offer for London-terror: Min søn ville have været død uden sine venner

Fra sin hospitalsseng har Daniel O'Neill fortalt sin mor om, hvordan han blev stukket ned af terroristerne ved Borough Market.

Syv mennesker blev dræbt og 48 såret, da en varebil pløjede ind i en menneskemængde på London Bridge lørdag aften. Efterfølgende fortsatte de tre gerningsmænd til området omkring Borough Market, hvor de gik til angreb med knive.

En af de personer, der blev såret ved knivstikkeriet ved Borough Market, var den 23-årige Daniel O'Neill. Han stod uden for en pub, som han besøgte sammen med sin kæreste, da en mand løb op til ham og sagde:

- "Det her er for min familie, det er for islam", hvorefter han stak ham med en kniv, fortæller Daniels O'Neills mor, Elizabeth O'Neill.

Venner handlede hurtigt

Efterfølgende lykkedes det Daniel O'Neill at gå tilbage på pubben, hvor hans venner lagde en årepresse.

- Da politiet kom, tog de ham ind i bilen, hvor han lå hen over to politimænd, der lagde pres på hans sår, så han ikke forblødte, mens de med blå blink kørte ham til hospitalet, siger hun og fortsætter:

- Hvis det ikke havde været for hans venners hurtige respons og for politiet, som har været helt fantastiske, så tror jeg ikke, at Daniel ville være i live, siger hans mor.

Flere udlændinge blandt omkomne

En canadisk kvinde og en franskmand er blandt de døde, oplyser landenes regeringer. Politiet bekræfter, at flere af de omkomne er udlændinge.

Den dræbte canadiske kvinde er den 30-årige Christine Archibald. Hun blev ramt af varebilen, som kørte ind i menneskemængden på London Bridge, lørdag aften.

Den canadiske premierminister Justin Trudeau bekræftede søndag, at en canadisk statsborger var blevet dræbt i angrebet

- Canada fordømmer på det kraftigste angrebet, der fandt sted i London fredag aften. Jeg er knust over, at en canadier er blandt de dræbte, lyder det i en udtalelse fra premierministeren.

Australiens premierminister Malcolm Turnbull bekræfter desuden, at to australiere bliver behandlet efter at være blevet stukket i halsen.

Metropolitan Police i London har endnu ikke offentliggjort nogle oplysninger om gerningsmændene, som alle blev dræbt efter de to angreb.