Terror i London

May: Flere terrorangreb i Storbritannien er sandsynlige

Det britiske politi arbejder på højtryk for at få identificeret de personer, der mistede livet i angrebet på London Bridge og Borough Market.

Den britiske premierminister Theresa May har mandag formiddag holdt møde med sine sikkerhedsrådgivere. Efter mødet slog hun fast, at de britiske myndigheder fastholder trusselsniveauet på 'alvorligt', hvilket betyder, at flere terrorangreb i Storbritannien er sandsynlige.

- Politiet oplyser, at de har mere mandskab på gaderne for at passe på og berolige borgere og besøgende i London. Blandt andet er der foranstaltet ekstra sikkerhed omkring en række broer i London, oplyser Theresa May.

Arbejder for at identificere ofre

Samtidig arbejder politiet på højtryk for at få identificeret de personer, der mistede livet i angrebet.

- Det står nu klart, at ofrene har flere nationaliteter. Det her var ikke kun et angreb på London og Storbritannien - det var også et angreb på hele den frie verden.

Tidligere i dag kom det frem, at den 30-årige canadiske Christine Archibald var et af de ofre, som mistede livet på London Bridge. Ifølge Frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, er også en fransk statsborger blandt de dræbte. Det oplyser ministeren til flere franske medier.

11 personer tilbageholdt

Lørdag aften kørte en hvid varevogn ind i en menneskemængde på London Bridge i Storbritannien. Herefter fortsatte gerningsmændene videre til Borough Market syd for broen, hvor de stak flere personer ned med knive. 

Politiet har siden terrorangrebet lørdag aften gennemført flere ransagninger. I alt 11 personer er lige nu tilbageholdt af politiet i forbindelse med angrebet, oplyser Theresa May.

Fire betjente blev såret under angrebet, oplyser politiet mandag formiddag. 

- En civil betjent blev syet i hovedet efter skader, og en betjent i uniform blev skadet i armen. En tredje betjent er fortsat indlagt, og vedkommendes tilstand er kritisk, rapporterer politiet