Terror i London

Første dødsoffer for terror identificeret: 30-årig canadier blev dræbt på London Bridge

Mindst syv personer er dræbt og 48 er såret i angrebet, der ramte to steder i London lørdag aften.

Det første offer for lørdagens terrorangreb i London er blevet identificeret i medierne. Der er tale om den 30-årige Christine Archibald fra Canada.

Hun var et af de ofre, der blev ramt af en varebil, som kørte ind i menneskemængden på London Bridge, lørdag aften, det canadiske medie Global News.

- Vi sørger over tabet af vores smukke, kærlige datter og søster. Hun havde plads i sit hjerte til alle og havde en stærk tro på, at alle mennesker skulle være værdsat og respekteret, skriver familien Archibald i en meddelelse.

Christine Arhibald var i London lørdag aften sammen med sin forlovede Tyler Ferguson, som til daglig bor i Holland. Ferguson overlevede angrebet.

Canada sender kærlighed og støtte til London

Den canadiske premierminister Justin Trudeau bekræftede søndag, at en canadisk statsborger var blevet dræbt i angrebet, som indtil videre har kostet syv mennesker livet.

- Canada fordømmer på det kraftigste angrebet, der fandt sted i London fredag aften. Jeg er knust over, at en canadier er blandt de dræbte.

Til en officiel middag i Ottawa, Canada søndag aften sendte Trudeau også tanker til beboerne i London:

- Candierne står sammen om at sende kærlighed og støtte til vores venner i London. Vi står sammen med jer alle.

Syv personer dræbt - 48 såret

Lørdag aften kørte en hvid varevogn ind i en menneskemængde på London Bridge i Storbritannien. Herefter fortsatte gerningsmændene videre til Borough Market syd for broen, hvor de stak flere personer ned med knive. 

Mindst syv personer er dræbt og 48 er såret, oplyser London Ambulance Service. Derudover er tre formodede gerningsmænd skudt og dræbt. Ifølge frankrigs udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, er også en fransk statsborger blandt de dræbte. Det oplyser ministeren til flere franske medier.

The Guardian skriver, at der derudover er to australiere og to newzealændere blandt de sårede.

Søndag eftermiddag anholdt det britiske politi 12 personer øst for London med forbindelse til angrebet. En person er blevet løsladt søndag aften.