Terror i London

130 imamer fordømmer angreb og nægter terrorister begravelsesbøn

Religiøse ledere vil ikke give terrorister traditionel muslimsk begravelse, som ellers gives til alle uanset deres handlinger.

En gruppe på over 130 imamer og religiøse ledere fra hele Storbritannien nægter at give terroristerne fra lørdagens angreb i London en traditionel muslimsk begravelse.

Sådan lyder udmeldingen i en pressemeddelelse fra organisationen ’The Muslim Council of Britain’, en sunnimuslimsk paraplyorganisation for 500 moskeer, skoler og foreninger.

Samtidig fordømmer organisationen terrorangrebet, hvor tre terrorister dræbte syv og sårede 48 personer ved først at køre folk ned ved Tower Bridge for efterfølgende at stikke tilfældige personer ned med knive på madmarkedet Borough Market ikke langt derfra.

Traditionelt set har alle muslimer ellers ret til en rituel begravelse uanset, hvad de måtte have gjort.

- I lyset af etiske principper, der er kendetegnende for islam, vil vi ikke udføre den traditionelle islamiske begravelsesbøn over gerningsmændene, og vi opfordrer også andre imamer og religiøse myndigheder til at trække et sådant privilegium tilbage. Det skyldes, at sådanne uforsvarlige handlinger er helt i modstrid med Islams høje lære, lyder det i pressemeddelelsen.

Ved Scotland Yard var en række andre religiøse ledere mandag samlet for at mindes ofrene fra angrebet.

Medvirker i dokumentarfilm om jihadister

Sidste år medvirkede en af de offentliggjorte terrorister, 27-årige parkistanskfødte Khuram Shazad Butt i dokumentaren ”The Jihadis Next Door” på den britiske tv-station Channel 4.

Her optræder han ved højlys dag i en af Londons største centralt liggende parker, Regent’s Park, hvor han diskuterer med politiet efter at have viftet med et IS’ karakteristiske sorte flag.

Den 27-årige, der var bosat i Londonforstaden Barking, optræder i klippet sammen med flere kendte islamistiske hadprædikanter. Han bliver i forbindelse med konfrontationen med politiet tilbageholdt og anholdt, men bliver senere løsladt uden at blive sigtet for noget. 

Den anden offentliggjorte gerningsmand fra lørdagens terrorangreb er 30-årige Rachid Redouane, der hævede at have marokkansk og libysk oprindelse. Han brugte dog også navnet Rachid Elkhdar.

Rachid Redouane var ikke kendt af politiet.