Terror i London

Trump langer ud efter Londons borgmester efter terrorangreb

Det er ikke første gang, at et medlem af den amerikanske præsidentfamilie kritiserer borgmesteren.

Donald Trump har søndag langet ud efter Londons borgmester, Sadiq Khan.

- Syv døde og 48 såret i et terrorangreb, og Londons borgmester siger, at der "ikke er grund til at blive bange!", skriver han søndag på Twitter.

Præsident Trumps tweets kommer dagen efter, at endnu et terrorangreb har ramt Storbritannien - og kort efter et pressemøde med Sadiq Khan.

Men det kan se ud som om, at Trump kun har hørt efter med et halvt øre. For det var ikke selve terrorangrebet, som Khan snakkede om. Det var i stedet den oplysning, at briterne i de kommende dage vil se langt flere betjente i gaderne - og netop det bad han dem om ikke at blive bange over.

- Min besked til Londons beboere og besøgende i vores fantastiske by er at være rolige og årvågne. I vil se flere betjente på gaden i dag, herunder bevæbnet politi og uniformerede betjente. Der er ingen grund til at blive bange over det, sagde Sadiq Khan ifølge The Guardian.

- Borgmesteren har bedre ting at lave

Sadiq Khan har ikke selv reageret på Donald Trumps tweets, men en talsmand fra borgmesterens kontor har udsendt en pressemeddelelse.

- Han har vigtigere ting at tage sig til end at svare på Donald Trumps mangelfulde tweet, står der blandt andet.

Trump har set sig sur på Khan

Det er ikke første gang, at Trump-familien angriber Londons borgmester.

Stort set det samme skete efter terrorangrebet på Westminster Bridge den 22. marts, hvor fem mennesker blev dræbt og 29 såret. Da var det præsidentens søn Donald Trump Jr., der verbalt angreb Londons borgmester.

Londons borgmester gav dengang ikke et interview om terrorangrebet, men trods det blev han mødt med harme af Trump-familien på Twitter. 

- Det mener du ikke?!, skrev Donald Trump Jr. på Twitter og angreb borgmesteren for at sige, at terror er "en del af pakken ved at bo i London" i en artikel til avisen The Independent.

Trump Jr. faldt over gammel artikel

Det er uklart, om Trumps søn rent faktisk havde kastet et øje artiklen og dermed set, at den var et halvt år gammel.

Den var skrevet i anledning af et angreb i New York, og mens briterne ventede på et eftersyn af deres terrorberedskab, som blev sat i søen af Sadiq Khan, da han i maj 2016 blev valgt som borgmester.

Det hører dog med til historien, at borgmester Khan kort efter valget langede ud efter Donald Trump på Twitter.

- Trumps ignorante syn på Islam kan gøre begge vores lande mindre sikre. Der er fare for, at det skubber almindelige muslimer fra os. London har bevist, at han tager fejl, skrev Sadiq Khan i maj 2016.

Voldsom forargelse over Trumps tweet

Donald Trump Jr's tweet blev voldsomt kritiseret i både USA og Storbritannien, hvor eksempelvis parlamentsmedlem Wes Streeting skrev:

- Du anvender et terrorangreb mod vores by til at angribe Londons borgmester for din egen vindings skyld. Du er en skændsel.

Endnu har dagens tweets ikke affødt de store reaktioner.

12 anholdt søndag morgen

Det har terrorangrebet lørdag aften på London Bridge og madmarkedet Borough Market syd for broen derimod.

Mange har fordømt terroristerne på tv og på Twitter for angrebet, der har kostet syv personer livet og såret 48.

Efterforskningen er stadig i fuld gang, og 12 personer blev anholdt søndag morgen i Østlondon.

Angrebet skete kort efter klokken 22.00, hvor en varevogn pløjede ind i flere mennesker på broen. Derefter sprang tre mænd ud af bilen og begyndte at stikke folk ned med lange knive.

Det første alarmopkald lød klokken 22.08 og otte minutter efter var den første terrorist skudt og dræbt af Londons politi.

Alle tre blev dræbt på stedet, og politiet mener, at der ikke er nogen gerningsmænd på fri fod.

May: Ny terror-trend i Storbritannien

Mange af de sårede er i livsfare, sagde premierminister Theresa May søndag morgen.

Derudover sagde hun, at selv om angrebet ikke har forbindelse til de to seneste terrorangreb i Storbritannien, er de på sin vis forbundne, da terroristerne inspirerer hinanden.

- Terror avler terror, sagde hun foran Downing Street.

De tre gerningsmænd blev skudt og dræbt af politiet på stedet. 

Londons politi mener, at de tre var alene om angrebet. Trods det er yderligere 12 personer blevet anholdt i Østlondon søndag.