Terror i London

OVERBLIK: Sådan forløb de første otte dramatiske minutter af terrorangrebet

TV 2 giver her et overblik over, hvordan terrorangrebet ved London Bridge forløb.

Fra det første opkald til alarmcentralen om et angreb ved London Bridge til den første terrorist var skudt, gik der under otte minutter.

For at forstå, hvad der skete i de minutter, giver TV 2 her et overblik:

Alarmopkald om hvid varevogn

Klokken 22.08 (lokal tid, red.) får politiet i London besked om, at en hvid varevogn har sat farten op, er kørt op på fortovet på London Bridge og har pløjet adskillige mennesker ned. 

BBC-journalisten Holly Jones er London Bridge og ser, at varevognen køres af en mandlig bilist, og at han 'cirka kører 80 kilometer i timen'. 

Ud for Southwark Cathedral forlader tre gerningsmænd den hvide varevogn og går mod det populære madmarked Borough Market.

Niels Jakob Mye var tæt på terrorangreb på London Bridge lørdag aften. Video: Maria Runøe Møller

Lange knive og bombeveste 

De tre begynder ifølge øjenvidner med det samme at stikke adskillige mennesker ned med 30 centimeter lange knive på Borough High Street og Southwark Street.

Imens forsvarer mange gæster deres liv ved at kaste flasker og borde mod de tre, der har store bombeveste på overkroppen.

At de veste er falske, er der ingen, som ved endnu.

En betjent fra Londons transportpoliti, der har fri, tager kampen op mod en af dem, men såres. Vedkommende er uden for livsfare.

Andre vidner snakker om, at en af de tre havde en machete, men den oplysning er ikke bekræftet af politiet i London.

Fotografen Gabriele Sciotto så politiet dræbe gerningsmændene, der bar falske bombebælter. Video: Anders Masannek Jørgensen

Dræbende skud mod terrorister

Angrebet varer knap otte minutter, før politiet klokken 22.16 lokal tid skyder og dræber de tre terrorister lige uden for Wheatsheaf Pub ved Borough Market.

Den ligger cirka 500 meter fra London Bridge.

Udover de tre terrorister er syv mennesker døde, mens 48 sårede i nat er blevet kørt til fem forskellige hospitaler i byen.

Mange af dem er i livsfare.

Bevæbnet politi står bøjet over to af terroristerne.

Londons politi kalder angrebet "under kontrol" og mener dermed, at det er ovre, og at de ikke mener, der er medgerningsmænd på fri fod.

Skruer op for sikkerheden

Restauranter og hoteller i området blev straks evakueret.

Trusselniveauet er denne gang ikke sat op til kritisk, som er det højeste af fem niveauer, siger indenrigsminister Amber Rudd til ITV.

Det blev det i dagene efter angrebet i Manchester for to uger siden, da man var bange for, at medgerningsmænd var på fri fod.

Søndag morgen er området omkring London Bridge og Borough Market spærret af for at sikre beviser - og for at sikre, at alle døde og sårede er fundet. Politiet opfordrer samtidig folk til at holde sig væk fra området.

- Vi har stadig behov for at gennemsøge området og sikre os, at der er redegjort for alle, der var på stedet, siger Cressida Dick, der er politikommissær ved Londons Politi. 

Søndag formiddag ankom en større gruppe kampklædte betjente til London Bridge