Terror i London

Øjenvidne filmer lige efter angrebet i London: - Se, hvad de har gjort

Dramatisk video viser sårede personer og folk, der flygter.

Den rumænske kok Florin Morariu var lørdag aften på arbejde, da tre terrorister gik til angreb på tilfældige mennesker i Londons Borough Market.

- Se, der! Gud forbyde sådan noget, siger han, mens han filmer med sin mobiltelefon.

Han fortsætter videre rundt i området, hvor der er mange pubber og restauranter. Flere personer ligger såret på gaden, mens andre giver dem førstehjælp.

- Jeg var på arbejde. Se, hvad de har gjort, siger Florin Morariu, som bliver bedt om at stoppe med at filme de sårede.

- De sindssyge mennesker

Minutter forinden var en hvid varevogn kørt ind i en menneskemængde på London Brigde. Bilen fortsatte til Borough Market syd for broen, hvor tre mænd sprang ud og stak flere personer med knive.

I Florin Morarius video kan man se bevæbnede politibetjente og folk, der flygter. En betjent hjælper en blødende mand med at komme væk. Florin Morariu er ikke i tvivl om, hvad der sker.

- Der er et terrorangreb her. De sindssyge mennesker, brødre, siger han til sit eget mobilkamera.

Politiet fik de første meldinger om terrorangrebet klokken 22.08 lokal tid. Omkring otte minutter senere var de tre gerningsmænd dræbt af politiets skud.

- Jeg slog ham med en kurv

Inden da er Florin Morariu ifølge sin egen øjenvidneberetning særdeles tæt på en af terroristerne.

- Jeg slog ham i hovedet med en kurv. Jeg slog terroristen i hovedet med en kurv, siger han til nogle andre kokke, der står på gaden.

Mindst syv personer blev dræbt og 48 såret i angrebet. Derudover blev de tre gerningsmænd skudt og dræbt af politiet. Søndag blev 12 personer anholdt i Østlondon.

Efter angrebet talte TV 2's Ulla Terkelsen med Florin Morarius og en anden kok, der også var øjenvidne til angrebet på Borough Market.

- Nogle mænd angreb folk omkring sig, som var på vej hjem efter en munter aften. Og så gik de til angreb på dem i mørket, fortalte den anden, mens Florin Morariu med blod på skjorten viste en video på sin mobiltelefon.