Terror i London

Øjenvidne: - De stak og dræbte folk, som om de var ligeglade

Syv personer er dræbt og 48 såret efter endnu et terrorangreb i London.

Storbritannien er lørdag aften blevet angrebet af terror for tredje gang på kort tid.

Denne gang er Londons mest kendte madmarked syd for London Bridge blevet angrebet af tre mænd med falske bombeveste og lange knive.

Angrebet skete kort efter klokken 22, hvor det strømmede ind med alarmopkald til Londons politi, der sendte en stribe vogne af sted til London Bridge og Borough Market syd for broen.

- Den svingede fra siden, og jeg kunne se den ramme folk. Der var en gruppe på 20-30 mennesker foran mig, og den ramte dem. I det øjeblik begyndte jeg at regne ud, hvor jeg skulle løbe hen, siger øjenvidnet Mark til The Guardian.

Der var en gruppe på 20-30 mennesker foran mig, og den ramte dem. I det øjeblik begyndte jeg at regne ud, hvor jeg skulle løbe hen.

Øjenvidnet Eric til The Guardian.

Øjenvidne: De råbte at det var for Allah

Vidner har fortalt, hvordan en hvid varevogn i høj fart kørte ind i flere mennesker på London Bridge.

En BBC-journalist på broen mener, at den "cirka kørte 80 kilometer i timen".

Derefter sprang tre mænd i falske bombeveste ud og begav sig i ro mod madmarkedet Borough Market, hvor de overfaldt et utal af mennesker med lange knive.

- Tre mænd sprang ud af varevognen og begyndte at angribe folk på gaden. Mens de gik ned af trapperne (fra broen til madmarkedet, red.), og mens de løb mod folk, råbte de, at det her er for Allah, siger øjenvidnet Eric til The Guardian.

Dansk øjenvidne hørte skud

Oliver Nielsen, der til daglig er gymnasieelev, befandt sig ved stationen Bayswater ved Princess Square, da TV 2 NEWS natten til søndag talte med ham. Omkring halvanden time forinden stod han ved stationen London Bridge sammen med syv andre venner, da hans ven råber 'kniv'.

- Min ven råber kniv. Vi begynder at løbe ned ad en gade. Vi løber ind på en restaurant, og så virker det, som om det er rimeligt roligt.

Dansk gymnasieelev hørte det, der lød som fire-syv skud ved London Bridge station

Oliver Nielsen fortæller, at han så 25 politibiler fra restauranten, der ligger tæt ved London Bridge station. Sammen med vennerne hørte de pludselig noget, der lød som fire-syv skud.

- Jeg har ikke hørt skud før, så jeg kan ikke være sikker på, at det er det, siger han.

De gik bersærk med knive. De stak og dræbte folk, som om de var ligeglade.

Øjenvidne

Et andet øjenvidne fra Borough Market fortæller, at han så tre personer med knive, der gik og stak folk. Han nåede selv at søge tilflugt i et baglokale sammen med nogle af sine ansatte og en kunde.

- De gik bersærk med knive. De stak og dræbte folk, som om de var ligeglade, fortæller han til TV 2.

Gerningsmænd vidste ikke, hvad de lavede

En af dem, der kom helt tæt på hændelserne, var Gabriele Sciotto. Han er fotograf, og har taget et billedet af en af de formodet gerningsmænd, der kort efter angrebene blev dræbt af politiet.

Han så de tre gerningsmænd. Hver af dem bar attrapveste - det er senere blevet bekræftet af politiet. Men selvom folk løb for livet omkring ham, tog han det roligt.

- Jeg var ikke rigtig bange, siger han.

- Overfaldsmændene vidste ikke rigtigt, hvad de lavede. De løb bare rundt og prøvede at jagte folk.

En video på Twitter viser, hvordan gæster på en bar nær London Bridge bliver instrueret i at søge dækning af politiet:

Britisk politi fik gæsterne på en bar nær London Bridge til at smide sig ned, da London sent lørdag aften blev ramt af et dobbelt terrorangreb.

Knivovergreb skulle have fundet sted

En hvid varevogn skal pludselig være svunget væk fra kørebanen på London Bridge i Storbritannien og have ramt mindst fem personer, fortæller vidner til BBC ifølge Reuters.

BBC havde journalisten Holly Jones på London Bridge, da angrebet fandt sted. Hun fortæller tv-stationen, at varevognen blev kørt af en mandlig bilist, og at han 'cirka kørte 80 kilometer i timen'.

Hændelsen kommer bare nogle uger, efter at en koncertarena i Manchester blev angrebet af en selvmordsbomber. 22 ofre mistede livet, og 116 blev såret.