Terror i London

London-helt hyldes - gik til angreb mod tre terrorister med stav

- Det mod, han udviste, er enestående og gør mig meget stolt, siger betjentens øverste chef efter terrorangrebet i London.

En betjent fra Londons transportpoliti hyldes som en helt efter terrorangrebet på London Bridge og madmarkedet Borough Market syd for broen.

Ene mand løb han fra London Bridge Station, der ligger overfor broen og markedet, og gik til angreb på de tre terrorister - kun bevæbnet med sin politistav.

Det skriver The Independent og mange andre britiske medier.

Blev stukket i ansigtet og benene

De tre havde noget, der lignede bombeveste, på og var i gang med at stikke ofre ned med lange knive, efter de med en hvid varevogn havde mejet mennesker ned på London Bridge.

Betjenten var den første, der var fremme på gerningsstedet, og blev - mens han forsvarede de civile - gentagne gange stukket i ansigtet, hovedet og benene.

Stolt af sin kollegas "enorme mod"

Den øverstkommanderende for det britiske transportpoliti har søndag hyldet sin kollegas "enorme mod", efter det kom frem, at hans tilstand er stabil.

- For en betjent, der begyndte hos os for under to år siden, er det mod, han udviste, enestående, og det gør mig ekstremt stolt, siger Paul Crowther.

- Selv om han er alvorligt tilskadekommen, var han i stand til at fortælle, hvordan han konfronterede terroristerne med sin politistav som det eneste våben udenfor London Bridge Station, siger den årvågne betjents øverste chef.

Politichef: Deres reaktion har reddet liv

En anden betjent fra Londons politi, der havde fri lørdag, men var på madmarkedet, prøvede også at tackle de tre terrorister med de bare næver, skriver BBC.

Derfor har også formanden for det britiske politiforbund rost sin kollega - og alle de, der som en del af deres arbejde standsede terrorangrebet.

- Der er knap nok ord til at beskrive deres mod. De betjente, der løb mod faren uden at tænke på deres egen sikkerhed, siger Ken Marsh ifølge The Independent.

Terrorister i falske selvmordsveste

De tre terrorister bar som sagt selvmordsveste. Det viste sig senere, at de var falske - men det var ingen klar, før angrebet var ovre og terroristerne døde.

- Der hersker ingen tvivl om, at vores kollegers hurtige reaktion - både bevæbnede og ubevæbnede - reddede andre fra at dø, understreger han.

Politiet fik de første meldinger om terrorangrebet klokken 22.08 lokal tid. Knap otte minutter senere var de tre terrorister dræbt af politiets skud.

21 ofre er i livsfare

Angrebet har i skrivende stund kostet syv personer livet, mens mindst 48 blev såret.

Mange har søndagen igennem fordømt terroristerne på tv og på Twitter - mens Donald Trump har langet ud efter Londons borgmester.

21 personer er stadig i livsfare efter lørdagens terrorangreb.

Efterforskningen er stadig i fuld gang. Og selv om politiet fastholder, at de tre terrorister var alene om angrebet, er 12 personer søndag blevet anholdt i bydelen Barking i det østlige London.

Terrorangrebet er det tredje i Storbritannien siden den 22. marts.