Terror i London

Dansker tæt på terrorangreb: - Folk brød ud i Oasis-sang

Danskeren Niels Jakob Mye befandt sig på en sportsbar tæt på London Bridge, hvor en hvid varevogn kørte ind i en menneskemængde lørdag aften.

"Don't look back in anger", sang gæsterne på den sportsbar, hvor den danske studerende Niels Jakob Mye befandt sig lørdag aften.

Her havde gæsterne netop fået de første meldinger om, at en varevogn var kørt ind i en menneskemængde meget tæt på baren. 

- Vi bliver opfordret til at blive indendøre, og flere af gæsterne begynder at tale om, at der har været noget skyderi og knivstikkeri udenfor, siger Niels Jakob Mye, som havde set finalen i fodboldturneringen Champions League på baren.

- Folk virker rolige og fattede. Da vi sidder nede i baren og venter på at blive lukket ud, bryder flere spontant ud i Oasis-sang. Der er et enormt sammenhold, siger han. 

Syv dræbt og 48 såret

Lørdag aften kørte en hvid varevogn ind i en menneskemængde på London Bridge i Storbritannien. Herefter fortsatte gerningsmændene videre til Borough Market syd for broen, hvor de stak flere personer ned med knive. 

Mindst syv personer er dræbt og 48 såret, oplyser London Ambulance Service. Derudover er tre formodede gerningsmænd skudt og dræbt. 

Niels Jakob Mye og de resterende gæster på sportsbaren fik lov til at forlade stedet omkring en halv time efter angrebet på London Bridge, fortæller danskeren. 

Og her blev han mødt af flere, stærke sanseindtryk. 

En lugt af krudt

- Der er et enormt polititilstedevær og en umiskendelig duft af krudt, som er svær at placere ud fra det, jeg har kunnet læse i medierne her til morgen. Men den er der, siger han og fortsætter: 

- En meget stor menneskemængde bevæger sig væk fra London Bridge, og vi får at vide, at vi ikke skal tage smutveje hjem men følge den lige vej med resten. Der er ikke panik, men en trykket stemning.

Selv er Niels Jakob Mye også rolig. Han får hurtigt kontaktet familie hjemme i Danmark og fortalt dem, at han har det godt. 

- Jeg går ikke rundt og er bange. Jeg er mere bekymret for efterspillet. Der er parlamentsvalg i Storbritannien meget snart og en Manchester-ulykke, der stadig rumsterer i baggrunden. Jeg er bekymret for, hvordan det her påvirker England fremover.