Udland

Bombeeksplosion i Kabul tæt på den danske ambassade

En bilbombe i Kabuls ambassadekvarter har dræbt flere personer.

Mindst 90 mennesker er dræbt, og over 400 er såret, efter en bilbombe er detoneret i ambassadekvarteret i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Det oplyser afghanske sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet AP.

Den tyske udenrigsminister, Sigmar Gabriel, siger ifølge dpa, at en tysk ansat på Tysklands ambassade i Kabul blev såret under angrebet, mens en sikkerhedsvagt på ambassaden blev dræbt.

Angrebet fandt sted i ambassadekvarteret tæt ved den tyske ambassade, siger Basir Mujahid, der er talsperson for politiet i Kabul. Også den danske ambassade ligger i området. Personalet her er dog uskadte.

- Det var en bilbombe nær den tyske ambassade, men der er mange andre vigtige bygninger og kontorer i nærheden også. 

- Det er svært at vide, hvad det præcise mål for angrebet har været, siger Mujahid til Reuters. 

En talsmand for det afghanske indenrigsministerium siger, at bomben gik af klokken 8.25 lokal tid. - En bilbombe eksploderede klokken 8.25.

Eksplosion fandt sted på befærdet vej

En bilbombe har kostet mange mennesker livet og såret hundredevis i Kabul i Afghanistan. Video: Kasper Søgaard Alstrup

Danske Sune Engel Rasmussen er korrespondent og bosiddende i Kabul. Han fortæller, at eksplosionen fandt sted på en meget befærdet vej, hvor der færdes mange civile gennem hele dagen.

- Selve ambassaderne ligger bag sikkerhedsmure, så det er svært at komme helt ind for at angribe en ambassade. Så jeg tror ikke, at bomben har ramt meget andet end afghanske civile, siger han til TV 2.

Ifølge ham fandt eksplosionen sted tæt på et hospital, hvor mange af de sårede nu er blevet transporteret til.

- Folk står nu og hamrer på hospitalets mure for at komme ind til deres sårede familiemedlemmer.

Kunne se røgskyer langt bort

Eksplosionen skal have været så kraftfuld, at røgskyer har været synlige langt væk fra området, hvor eksplosionen fandt sted. Det fortæller vidner ifølge nyhedsbureauet Reuters tidligt onsdag morgen dansk tid.

Bygninger flere hundrede meter væk fik ødelagt vinduer og døre som følge af eksplosionen.

Eksplosionen er den seneste i en række angreb i Kabul. Der er stadig ingen, der har taget skylden for bomben. Taliban-oprørerne er dog stærkt repræsenteret i området. Gruppen er desuden i gang med sin erklærede forårsoffensiv. Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat har også taget skylden for en række bombeangreb i den afghanske hovedstad på det seneste. Blandt andet dræbte en eksplosion den 3. maj mindst otte mennesker og sårede 28.