Udland

Trump: Nordkoreas missilaffyring er respektløs

Arkivbillede.

Donald Trump skriver på Twitter, at Nordkorea optræder respektløst over for Kina.

USA's præsident, Donald Trump, mener, at Nordkorea har været respektløs over for Kina, efter at landet har udført endnu en våbentest af et ballistisk missil, der blev affyret klokken 5.09 mandag morgen lokal tid.

Meldingen kommer på Twitter efter missilaffyringen. Det er den tredje på lige så mange uger og den 12. i år og blev udført på trods af adskillige FN-sanktioner og advarsler fra både USA, Sydkorea og Japan.

- Nordkorea har vist stor mangel på respekt for deres nabo Kina ved at affyre endnu en ballistisk missil. Men Kina prøver hårdt, skriver præsidenten på Twitter.

Den amerikanske stillehavskommando oplyser, at missilet fløj seks minutter, inden det slog ned øst for Nordkoreas østkyst. 

Missil fløj 450 kilometer

Det blev affyret fra Wonsan-regionen på landets østkyst og sendt i østlig retning, hvor det ifølge det sydkoreanske militær fløj omkring 450 kilometer, før det slog ned ud for den nordkoreanske østkyst.

En talsmand for Japans regering siger, at en nordkoreansk missiltest er en klar overtrædelse af FN-resolutioner.

Herunder affyrer Nordkorea en af de tidligere missiler:

Nordkorea har affyret flere endnu uidentificeret missiler. Det bekræfter Det Hvide Hus og Japans regering ifølge nyhedsbureauet Reuters. Video: Reuters

Testen udgør en fare for skibe og fly i området, siger talsmanden ifølge Reuters.

Han tilføjer, at der ikke er meldinger om ødelæggelser efter det formodede missil.

Tidligere på måneden bekræftede Nordkorea, at landet med succes havde opsendt et mellemdistancemissil.

Det officielle nordkoreanske nyhedsbureau tilføjede, at missiltypen har vist sig så træfsikker, at det er klar til at blive taget i brug i militære handlinger.

Prøveaffyringen tidligere på måneden udløste nye fordømmelser mod styret i Pyongyang og trusler om nye sanktioner fra FN.