Taget kort før angreb: Nye billeder af gerningsmand frigivet

Omkring 1000 mennesker deltager i efterforskningen af mandagens bombeangreb i Manchester, oplyser politi.

Det britiske politi arbejder stadig i døgndrift i efterforskningen af mandagens bombeangreb i Manchester, der kostede 22 mennesker livet.

Det oplyser Greater Manchester Police i en pressemeddelelse sent lørdag aften.

- Hele holdet arbejder døgnet rundt. I øjeblikket tager omkring 1000 mennesker del i efterforskningen. Derudover sørger yderligere hundredvis af politifolk og andre styrker for sikkerheden i og omkring Manchester, lyder det i meddelelsen.

Samlet omfattende informationer

Pressemeddelelsen indeholder også billeder af den 22-årige Salman Abedi, der menes at stå bag bombeangrebet.

Billederne er taget af overvågningskameraer i Manchester på gerningsaftenen.

Afhøringer af foreløbig 13 anholdte og adskillige ransagninger har gjort politiet klogere på den formodede gerningsmand.

- I de seneste dage har vi samlet omfattende information om Abedi, hans medsammensvorne, hans finanser, opholdssteder, og hvordan bomben var bygget, lyder det i meddelelsen.

Efterforskning fortsætter

Ifølge det britiske politi befandt Salman Abedi sig i en lejlighed i det centrale Manchester, før han begav sig mod koncertarenaen mandag aften.

Politiet mener, at det var i denne lejlighed, at Salman Abedi færdiggjorde sin bombe.

Greater Manchester Police understreger, at efterforskningen fortsætter med uformindsket styrke i forsøget på at skitsere forløbet op til angrebet i den britiske storby.

- Dette er stadig en igangværende efterforskning. Vores prioriteter er at kortlægge forløbet op til den tragiske episode og at finde ud af, om der var andre, der stod bag planlægningen af angrebet.

En koncert med Ariana Grande udviklede sig tragisk i Manchester, da en 22-årige mand udløste en selvmordsbombe, Video: Jacob Carlsen