Terror i Manchester

May sænker trusselsniveau i kølvandet på koncertangreb

Nedsat britisk trusselsniveau betyder, at et angreb er meget sandsynligt - men ikke længere nært forestående.

Trusselsniveauet i Storbritannien er blevet reduceret fra kritisk til alvorligt.

Det oplyser premierminister Theresa May ifølge Sky News.

- Det er jo et signal at sende til befolkningen: Vi har taget det her yderst, yderst alvorligt. Nu har vi anholdt 11 personer, og vi føler, at vi har nøglepersonerne, som eventuelt kunne udføre endnu et angreb. Derfor sætter vi nu trusselsniveauet ned, forklarer TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt fra Manchester.

- De har med andre ord gjort store fremskridt voldsomt hurtigt efter bombemanden Salman Abedi,  gik ind i Manchester Arena og sprængte sig selv i luften.

Soldater fjernes fra gaden

Niveauet blev skruet op på det højeste af fem niveauer efter angrebet mod en koncert i Manchester Arena sent mandag aften, hvor en selvmordsbomber tog 22 børn og voksne med sig i døden. 

Men fra i dag er det reduceret til det niveau det var, før angrebet skete. Derudover fjernes bevæbnede soldater gradvist fra Storbritanniens gader fra på mandag, oplyser premierministeren.

Briterne har en skala på fem trin, der afspejler den forventede risiko for terrorangreb. Kritisk, der er det højeste niveau, betyder, at et terrorangreb er nært forestående.

Når truslen er alvorlig, er et angreb meget sandsynligt.

I Storbritannien er trusselsniveauet efter terrorangrebet i Manchester nu blevet sænket fra kritisk til alvorligt. Det blev afgjort i dag, da den britiske premierminister Theresa May vendte tidligt hjem fra G7-topmødet på Sicilien. Video: Malene Sørensen