Udland

Morddømt sygeplejerske mistænkt for at have dræbt op til 60 børn

Den 66-årige kvinde sidder i fængsel for drab på et barn i 1984. Hun er sigtet for yderligere et drab i 1981, men nu efterforskes flere dødsfald.

Ifølge flere amerikanske medier, blandt dem ABC News og nyhedsbureauet Associated Press, undersøger anklagemyndigheden i Bexar County i Texas, hvor byen San Antonio ligger, om den 66-årige sygeplejerske Genene Jones står bag op til 60 uforklarlige dødsfald blandt børn på klinikker og hospitaler i området i begyndelsen af 80'erne.

Genene Jones afsoner i øjeblikket to domme i et fængsel i Gatesville, som hun blev idømt i 1984. Hun er idømt 99 års fængsel for at have givet en femten måneder gammel pige en indsprøjtning med et muskelafslappende middel, som den lille pige døde af.

Desuden er hun idømt 60 års fængsel for at have givet en fire uger gammel dreng en indsprøjtning med et blodfortyndende middel, drengen overlevede dog.

I går, torsdag, blev Genene Jones sigtet i forbindelse med endnu et dødsfald. I 1981 døde en 11-årig dreng af en overdosis af et medikament, der skulle forhindre kramper.

Bombe: Mistænkes i op til 60 sager

Og efter hun torsdag blev sigtet i sagen fra 1981, lod den offentlige anklager i Bexar County fredag en bombe springe:

Anklagemyndigheden mistænker Genene Jones for at stå bag ikke mindre end 60 dødsfald blandt børn på de klinikker og hospitaler, hvor hun arbejdede i perioden - fordi de døde under usædvanlige omstændigheder under eller lige efter hendes vagter.

Hun har været mistænkt i dusinvis af sager om børns død, og hun er kun blevet stillet til ansvar i én sag

Nico LaHood, offentlig anklager

På det tidspunkt arbejdede Genene Jones som sygeplejerske på flere hospitaler og klinikker i San Antonio og området omkring byen.

- Hun har været mistænkt i dusinvis af sager om børns død, og hun er kun blevet stillet til ansvar i én sag, sagde deh offentlige anklager Nico LaHood på pressemødet.

Der kan komme flere sigtelser

Nico laHood siger, at der kan komme yderligere sigtelser mod Genene Jones.

Anklagerne kommer et lille år inden Genene Jones skulle være prøveløsladt i marts næste år - en prøveløsladelse efter at have afsonet en tredjedel af straffen, som var lovpligtig, da Jones i 1984 blev dømt.

Den nye sigtelse betyder, at Genene Jones vil blive overført til Bexar County fængsel.

 Ifølge ABC News skal hun forblive fængslet mens de nye anklager efterforskes - men der er dog sat en kaution på én millioner dollars (cirka 6,65 millioner kroner, red.)