Terror i Manchester

Kendt sanger revser May: - Du lever i en skudsikker boble

Sangeren Morrissey kritiserer de britiske politikere efter terrorangrebet i Manchester.

De britiske politikere lever en tilværelse langt væk fra terrortruslen. Det er aldrig dem, der er ofrene, siger en af Storbritanniens mest kendte sangere, Morrissey, efter terrorangrebet mandag.

Morrissey, der er født i Manchester, var selv i byen for at fejre sin fødselsdag, da terroren ramte mandag aften. Han er kendt for at blande sig i samfundsdebatten, og nu har han riven ude efter flere kendte politikere - herunder premierminister Theresa May.

- Theresa May siger, at den slags angreb “ikke vil knække os", men hun lever sit liv i en skudsikker boble, og hun skal selvfølgelig ikke identificere nogen unge mennesker i Manchesters kapeller i dag. Og "vil ikke knække os" betyder, at tragedien ikke vil knække hende eller hendes indvandringspolitik. De unge mennesker i Manchester er allerede knækket – men tak for det, Theresa, skriver Morrissey på Facebook.

Sangeren mener tilsyneladende også, at politikerne er bange for at kalde gerningsmanden for en islamistisk ekstremist.

- Manchesters borgmester, Andy Burnham, siger, at angrebet er en ekstremists værk. En ekstrem hvad? En ekstrem kanin?

En anden borgmester får også kritik. Londons borgmester, Sadiq Khan, sagde efter angrebet, at London ”står sammen med Manchester efter dette barbariske og syge angreb”. Men ifølge Morrissey burde London-borgmesteren også have lagt afstand til terrorgruppen Islamisk Stat, som hævder at stå bag angrebet.

Politikere lever beskyttet liv

Ifølge Morrissey er politikerne bange for at kalde en spade for en spade.

- I det moderne Storbritannien virker det, som om alle er rædselsslagne for at sige det offentligt, som vi alle sammen siger i privatlivet. Politikerne fortæller os, at de ikke er bange, men de er heller aldrig ofrene. Det er nemt ikke at være bange, når man er beskyttet mod beskydningen. Befolkningen har ikke den slags beskyttelse.

Morrissey er kendt for sin udtalte kritik af det britiske kongehus, og Dronning Elizabeth får også et par ord med på vejen i sangerens Facebook-opslag.

- Dronningen får absurd ros for hendes ”stærke ord” om angrebet, men hun aflyser ikke dagens havefest ved Buckingham Palace – hvilket ikke må kritiseres i den frie presses Storbritannien, skriver Morrissey.

Dronningen havde forinden opslaget på Facebook skrevet, at hele landet var i chok pga. den ”barbariske handling”.

Morrissey deler vandene

Mere end 80.000 har i skrivende stund reageret på Morrisseys Facebook-opslag. 

Blandt de mange kommentarer er der både ris og ros til sangeren.

En af dem, der kritiserer Morrissey, bemærker, at den britiske politiker, Jo Cox, så sent som sidste år blev dræbt af en højreradikal mand.

- Morrissey, det er det værste vrøvl, du lukker ud. Politikere er aldrig ofre, fortæl det til Jo Cox's familie. Du er pinlig, skriver Michael Beagley.

Men der er altså andre, der roser Morrissey for at tage bladet fra munden.

- Fuldstændigt fremragende og korrekt. En, der har modet til at sige det, som det er. Han har ret til at have sin mening. Det er ikke had. Det er hans mening, og han har fuldstændig ret. Hvis pladder-humanisterne brugte ligeså meget gejst og næstekærlighed på at beskytte de uskyldige, som de bruger på at forsvare muslimerne og deres tro, så ville tingene se anderledes ud. Folk er så bange for at sige, hvad der foregår, skriver Stephanie Charlotte.

Herunder kan du læse hele Morrisseys opslag på Facebook: