Terror i Manchester

Efterlyste sin datter efter terrorangreb - fik det værst tænkelige svar

Den 15-årige Olivia Campbell er det femte offentliggjorte dødsoffer efter mandagens terrorangreb. Derudover er et polsk forældrepar døde.

Det begyndte med en efterlysning. 

Med tårerne trillende ned ad kinderne stod Charlotte Campbell frem på britisk tv i forsøget på at finde sin datter.

- Alt, hvad jeg ved, er, at hun befandt sig til koncerten i Manchester Arena med sin ven, og hun er endnu ikke dukket op, sagde Charlotte Campbell i programmet 'Good Morning Britain' tirsdag morgen.

Hendes datter, den 15-årige Olivia Campbell, havde ikke givet lyd fra sig, siden en selvmordsbombe mandag aften eksploderede i foyeren til koncertstedet, da publikum var på vej ud.

Som det var tilfældet med mange andre forsvundne børn og unge fra koncerten, begyndte tusindvis af mennesker at dele billeder af den 15-årige pige på de sociale medier for at hjælpe familien med at finde hende.

"Syng med englene"

Tidligt onsdag morgen sendte Olivia Campbells mor dog en kort meddelelse ud på Facebook, der satte eftersøgningen i bero.

Hendes datter var fundet på et hospital i Manchester, og udfaldet var det værst tænkelige: Olivia Campbell viste sig at være død.

- Syng med englene, og bliv ved med at smile. Mor elsker dig så højt, skriver Charlotte Campbell på Facebook.

Hun blev en af de mindst 22 døde i terrorangrebet.

Fem ofre navngivet

Med fundet af den nu afdøde Olivia Campbell er der sat ansigt på fem af de dødsofre, som alle befandt sig til koncerten med den amerikanske kunstner Ariana Grande. Deriblandt en blot otteårig pige.

Udover de fem navngivne personer oplyser den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, at et polsk ægtepar er omkommet under eksplosionen.

 - Forældrene kom, efter koncerten var slut, for at hente deres døtre, og uheldigvis har vi oplysninger om, at de er døde. Børnene er i sikkerhed, siger udenrigsminister Witold Waszczykowski til den polske radiostation RMF FM.

Den polske ambassade i London har senere bekræftet, at der er tale om ægteparret Angelika og Marcin Klis, skriver The Guardian

Forskellige videoer på de sociale medier viser folk løbe fra Manchester Arena i panik. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

Mindst 64 personer blev såret under angrebet, og den polske udenrigsminister oplyser, at en polsk far er blandt disse og har været på operationsbordet.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet. Dette er dog ikke bekræftet af myndighederne.

Politiet i Manchester offentliggjorde tirsdag aften navnet på den mistænkte selvmordsbomber, den 22-årige Salman Abedi, mens de har anholdt yderligere fire personer i forbindelse med angrebet.