Terror i Manchester

Britisk minister: Bombemand var "sandsynligvis" ikke alene om angreb

Salman Abedi var kendt af efterretningstjenesterne, siger den britiske indenrigsminister to dage efter angrebet i Manchester.

Det er "sandsynligt", at den den 22-årige gerningsmand Salman Abedi ikke var alene om sit terrorangreb ved en koncert i Manchester mandag aften.

Det siger den britiske indenrigsminister Amber Rudd til BBC.

Derudover siger hun, at Salman Abedi i "et vist omfang" var kendt af efterretningstjenesterne allerede.

- Jeg er sikker på, at vi vil få mere information om ham i løbet af de næste par dage og i løbet af de næste par uger, siger Amber Rudd til Sky News.

Efterretninger om Syrien

Den 22-årige Abedi, der er født i Storbritannien af libyske forældre, kom angiveligt hjem fra Libyen for nogle dage siden.

Men samtidig er der efterretninger om, at han formentlig har været i Syrien.

Det oplyser den franske indenrigsminister, Gerard Collomb, ifølge Reuters.

- I dag ved vi kun, hvad britiske efterforskere har fortalt os: En person af britisk statsborgerskab af libysk oprindelse, som pludselig efter en tur til Libyen, sandsynligvis til Syrien, bliver radikaliseret og beslutter at udføre dette angreb, sagde han.

Soldater i gaderne

Sent tirsdag aften blev trusselsniveauet i Storbritannien hævet til kritisk. Det betyder, at 5000 soldater kan blive sendt ud i gaderne, når som helst

Ressourcerne fra militæret skal blandt andet bidrage til, at der bliver frigjort politistyrker fra overvågningsopgaver, så flere kan tage del i den omfattende efterforskning, der er i gang. Det betyder eksempelvis, at der vil være militærfolk ved store events, sportsbegivenheder, lufthavne og togstationer.

- Efterforskningen af terrorangrebet i Manchester er omfattende, det går stærkt og gør fremskridt, skriver Mark Rowley, der er leder af den nationale antiterrorenhed ved Metropolitan Police i Storbritannien, og tilføjer:

- Vurderingen af den konkrete trussel er nu, at et nyt angreb ikke bare er sandsynligt, men også, at et nyt angreb kan være nært forestående.

20 ofre i kritisk tilstand

22 mennesker døde ved 22.30-tiden mandag aften, da en bombemand udløste sin hjemmelavede sprængladning efter en koncert med den amerikanske popsangerinde Arianna Grande i Manchester Arena midt i byen.

Det yngste offer den 8-årige Saffie Rose Roussos.

Saffies storesøster og mor er blandt de mindst 64 sårede, der behandles for de skader, bomben efterlod dem med.

Omkring 20 af de sårede er i kritisk tilstand, skriver Reuters.