Borger bryder ind i interview med talsmand: I må sætte en stopper for det her

Frustrationer blussede op, mens TV 2 besøgte det kvarter, hvor bombemanden Salman Abedi havde adresse.

I Manchester-forstaden Fallowfield, hvor selvmordsterroristen Salman Abidi boede i et nydeligt hus, der ikke på nogen måde skiller sig ud fra nabohusene, er naboer chokerede og frustrerede over hans barbariske angreb på Manchester Arena mandag aften.

Det oplevede TV 2’s Rasmus Tantholdt onsdag, da han besøgte kvarteret for at tale med repræsentanter for den lokale moske.

Bydelen har ry for at huse flere radikale muslimer, men den lokale moske insisterer på at være et åbent og moderat sted.

Det blev for meget for en forbipasserende, der blandede sig højlydt i Rasmus Tantholdts interview med repræsentanten for Det Libyske Samfund i Manchester, Muhammed Fidel:

- Hør her, sagde den ophidsede forbipasserende med en hævet pegefinger vendt mod Muhammed Fidel.

- I må løse det her inden for jeres lokalsamfund, og sætte en stopper for det. Det er bare det, jeg siger…

- Men han er ikke en del af lokalsamfundet, indvendte Muhammed Fidel.

- Nej, for han er væk nu. Han er lagt i graven. Han har myrdet uskyldige små piger. Det kunne have været mine døtre. Ja, det kunne have været mine døtre. Det kunne have været min 19-årige datter, der var til koncerten, skældte manden ud, før han vendte om og gik sin vej.

Bedre end et langt interview illustrerede det den frustration, som Manchesters muslimer nu må forholde sig til. Ifølge Rasmus Tantholdt er det en følelse, som nogle af Manchesters indbyggere udtrykker, men det er langt fra alle.

- Jeg oplever faktisk, at folk er enormt søde og rare ved hinanden i den her tid. De hjælper hinanden og det er meget sjældent, at jeg har set folk på den måde har rettet deres vrede mod muslimerne her i byen. De muslimer, som der er rigtig, rigtig mange af her i byen, vurderer han.

Men uroen har holdt sit indtog:

- Man aner ikke, om andre af naboerne har samme overbevisning, så man bliver lidt urolig. Vi ved ikke, hvem vi bor dør om dør med, som en anden indbygger i Fallowfield udtrykker det, mens hun er i gang med klippe sin velplejede hæk.