Terror i Manchester

Tusindvis samledes til mindehøjtidelighed i Manchester

22 personer mistede livet og yderligere 59 blev såret. Nu mindes borgerne i Manchester ofrene.

Tusindvis af briter er tirsdag aften samlet på rådhuspladsen i Manchester. Her blev klokken 19.00 dansk tid afholdt en mindeceremoni til ære for pårørende og ofre for mandagens terrorangreb.

Ved ceremonien talte politimester hos Greater Machester Police, Ian Hopkins, til de mange fremmødte.

- Jeg kan ikke sætte ord på, hvad jeres tilstedeværelse betyder for mine politikollegaer og redningsfolkene, der arbejder så hårdt de kan. Jeg takker jer af hele mit hjerte, sagde han.

- Mine tanker er med alle dem, der er berørte. Dem, der var på vej på arbejde, dem, der var til koncert og ikke mindst de redningsfolk, der har arbejdet på højtryk siden i går aftes.

Han fortalte, at han har hørt om både læger, betjente og redningsfolk, som mødte ind på deres fridag, for at hjælpe dem, der havde brug for det.

- Vi er stærke

Byens borgmester, Andy Burnham, opfordrede tidligere tirsdag briterne til at møde op på Albert Square og stå sammen. 

- I dag sørger vi, men vi er stærke, skriver han på Twitter. 

Angrebet fandt sted netop som den amerikanske popsanger Ariana Grande havde afsluttet sit show i Manchester Arena mandag aften.

Mens de tusindvis af koncertgængere var ved at forlade stedet, detonerede en gerningsmand en hjemmelavet sprængladning i foyeren.

Eksplosionen kostede 22 personer livet og sårede yderligere 59. Politiet har bekræftet, at der er børn blandt de dræbte.