Terror i Manchester

Theresa May: Eksplosion i Manchester er et 'afskyeligt angreb'

Theresa May og De Konservative indstiller valgkampen op mod parlamentsvalget efter mandagens hændelse.

Den britiske premierminister, Therea May, sender sine tanker til familier og de pårørende til dem, der har mistet livet ved det, hun kalder et 'afskyeligt angreb' mod Manchester Arena mandag aften

Det skriver Reuters. 

- Vi arbejder på at fastlægge de nærmere omstændigheder omkring hændelsen, som af politiet bliver efterforsket som en afskyelig terrorhandling, skriver Theresa May i en udtalelse.

På baggrund af hændelsen har May indkaldt til et ekstraordinært sikkerhedsmøde tirsdag formiddag klokken 10 dansk tid, skriver Reuters.

En kilde fra De Konservative, oplyser ifølge Reuters, at Theresa May og partiet indstiller valgkampen op mod parlamentsvalget 8. juni foreløbigt efter mandagens angreb.

Embedsmænd og politikere kondolerer

Lederen af The Labour Party, Jeremy Corbyn, har kommenteret på eksplosionen på Twitter.

- Forfærdelig hændelse i Manchester. Mine tanker er hos alle berørte og vores fantastiske redningsfolk, skriver han. 

Også borgmesteren i Manchester og Storbritanniens sikkerhedsminister udtrykker medfølelse for ofrene og sender en dyb tak til redningsfolkene:

- Mit hjerte går ud til familier, der har mistet kære, min beundring til vores modige reddere. En frygtelig nat for vores fantastiske by, skriver borgmester Andy Burnham.

Manchesters borgmester Andy Burnham kalder det for en ond handling, der blev begået i byen i nat.

- Mine tanker er med alle ofrene for hændelsen i aften og vores beredskabstjenester, der er derude for at behandle de sårede og holder os trygge, skriver sikkerhedsminister Ben Wallace.

Eksplosionen skete netop som den amerikanske sangerinde Ariana Grande afsluttede sin koncert og lyset blev tændt. 

Politiet har bekræftet, at 19 personer er dræbt og mindst 50 er sårede.