Terror i Manchester: Det ved vi - og det mangler vi stadig svar på

22 dræbt og over 100 såret efter eksplosion ved koncertstedet Manchester Arena i Storbritannien.

square to 16x9
1 Cirka klokken 22.33 lokal tid mandag aften En eksplosion rammer Manchester Arena i Manchester
2 To timer senere Bomberyddere foretager en kontrolleret sprængning. Det viser sig at være efterladt tøj
3 Cirka klokken 7 tirsdag morgen lokal tid Politiet siger, at der er børn blandt de døde - og at gerningsmanden døde under angrebet
4 Cirka klokken 11.05 tirsdag lokal tid Premierminister Theresa May siger, at angrebet er terrorisme

Det ved vi om angrebet

Omkring klokken 22.33 lokal tid blev politiet i Manchester kaldt ud til koncertstedet Manchester Arena, hvor der var meldinger om en eller to eksplosioner.
Episoden fandt sted ved en koncert med den amerikanske popsanger Ariana Grande, som lige havde afsluttet sit show. Kunstneren er ikke selv kommet noget til.
Ifølge britiske medier skete eksplosionen i i koncertstedets foyer.
Politiet siger onsdag, at de gerningsmanden Salman Abedi var med i et større netværk. 
The Guardian og Manchester Evening News hører fra kilder i politiet og efterretningstjenesten, at Salman Abedi, at bomben var for avanceret til, at han kan have lavet den alene. Salman Abedi var i libyen indtil få dage før angrebet.
Gerningsmanden døde selv ved eksplosionen, siger Ian Hopkins fra politiet i Manchester.

Det ved vi om ofrene

Mindst 22 blev dræbt, heriblandt også børn. 
Derudover har i alt 116 personer modtaget behandling på hospitalet efter angrebet. Heraf har 75 været indlagt på otte forskellige hospitaler, og 23 er fortsat i kritisk tilstand.
Identiteten på ofrene er løbende blevet offentliggjort. Få overblikket over dem her.
Arenaen var fuld og kan rumme 21.000 gæster.

Det ved vi om gerningsmanden

Klokken 22.47 lokal tid - 14 minutter efter eksplosionen - begyndte politiet at efterforske episoden som et muligt terrorangreb.
- Jeg kan bekræfte, at gerningsmanden døde i arenaen. Vi mener, at gerningsmanden bar en hjemmelavet sprængladning, som han udløste, og som skabte denne ugerning, siger politichef Ian Hopkins fra politiet i Manchester.
Politiet offentliggjorde tirsdag aften navnet på den mistænkte selvmordsbomber. Det er en 22-årig mand ved navn Salman Abedi. 
Salman Abedi var den anden af fire børn født i England af forældre fra Libyen.
Naboer og venner af familien siger, at den 22-årige var en del af en dybt religiøs familie.
Efter to års studier, droppede han i september 2016 ud af et økonomistudium på universitet i Salford, har universitet oplyst.
Terrorbevægelsen Islamisk Stat har tirsdag hævdet at stå bag angrebet. Det er ikke bekræftet fra myndighedernes side. 
Ifølge nyhedsbureauet Reuters, er Salman Abedis lillebror blevet anholdt. Han blev onsdag anholdt i Tripoli i Libyen på mistanke om forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat, siger en talsmand ifølge Reuters. Ifølge en sikkerhedskilde planlagde broren et terrorangreb i Tripoli. 
Ifølge Reuters er Salman Abedis far ligeledes blevet anholdt i Tripoli.
Faren sagde tidligere onsdag ifølge nyhedsbureauet AP, at politiet har anholdt en af hans andre sønner. Han hævdede via en telefonforbindelse til Libyen, at sønnen er uskyldig. Flere britiske medier skriver, at der er tale om Salman Abedis 23-årige storebror Ismail Abedi.
Politiet oplyser onsdag, at Salman Abedi var en del af et netværk, og at man jagter medsammensvorne.
Politiet har anholdt i alt ni mænd i alderen 18 til 38 år i forbindelse med angrebet. Derudover har en mand og en kvinde været anholdt, men er blevet løsladt uden sigtelse.

Det mangler vi stadig svar på

  • Det er fortsat uklart, hvad Salman Abedis motiv var bag angrebet mod koncerten i Manchester Arena mandag aften, og om han arbejdede sammen med andre. Manchesters politi siger onsdag, at de efterforsker et netværk - uden at forklare, hvad de mener med det.
  • Frankrig citerer britiske efterretningskilder for, at Salman Abedi har været i Libyen og Syrien, hvor han er blevet radikaliseret, og at han har forbindelser til Islamisk Stat. Onsdag afviser Storbritanniens indenrigsminister, Amber Rudd, at kommentere de franske oplysninger.
  • Der er 22 døde og 64 sårede. Men da omkring 20 af de sårede i kritisk tilstand, kan dødstallet stadig stige de kommende dage.