En person anholdt efter terrorangreb

Politiet har anholdt en person med tilknytning til terrorangrebet i Manchester i aftes.

I en tidligere udgave af artiklen skrev TV 2, at tre personer var anholdt. Myndighederne har indtil videre bekræftet, at én person er anholdt. Ifølge Manchester Evening News er det endnu uklart, om der har været anholdelser ved to ransagninger, der tidligere har været omtalt. 

En person er anholdt i forbindelse med terrorangrebet på Manchester Arena, hvor 22 personer er blevet dræbt, og yderligere 59 er såret.

Den anholdte er en 23-årig mand, som politiet fik fat i ved middagstid dansk tid. Det skriver Greater Manchester Police på Twitter:

- I forbindelse med hændelsen i Manchester Arena i går aftes kan vi bekræfte, at vi har arresteret en 23-årig mand i det sydlige Manchester, lyder det

Ifølge BBC North West blev den 23-årige mand anholdt af bevæbnede betjente nær et supermarked i bydelen Chorlton-cum-Hardy i Manchester.

Det lokale politi skriver ydermere, at man har foretaget en to ransagninger i områderne Whalley Range og Fallowfield.

Gerningsmand formodentlig kendt af politiet

Det er endnu uvist, om den 23-årige står bag angrebet, da myndighederne ikke har givet yderligere oplysninger om, hvilken forbindelse han har til angrebet.

Manchester Arena

Det er den største indendørs arena i Storbritannien og den næststørste i EU med plads til over 21.000 mennesker.

Den ligger i området Hunts Bank lige nord for Manchesters centrum.

Arenaen blev bygget i forbindelse med Manchesters fejlslagne bud at være værtsby for OL i 2000.

Arenaen åbnede i 1995.

Sidste år blev der solgt i alt 851,785 billetter til arrengementer i arenaen.

Dog har den britiske premierminister, Theresa May, meddelt, at de britiske myndigheder mener at vide, hvem gerningsmanden er, men at myndighederne ikke vil offentliggøre det endnu.

- Dette angreb skiller sig ud med sin forfærdelige, sygelige fejhed, sagde Theresa May på pressemødet og tilføjer, at myndighederne er i gang med at undersøge, om gerningsmanden arbejdede alene eller som en del af en gruppe.

Børn og unge blandt dræbte

I alt mistede 22 personer, mange af dem børn og helt unge mennesker, livet, da gerningsmanden detonerede en sprængladning i foyeren til Manchester Arena cirka 22.30 i går aftes.

Mange af ofrene for terrorangrebet bliver lige nu behandlet for livstruende skader. 

Selve gerningsmanden bag angrebet afgik ved døden mandag aften. 

Angreb mod Europa de seneste to år
2017
22. marts
Angreb ved det britiske parlament
Flere er blevet kørt ned på Westminster Bridge kort inden, en gerningsmand angreb en betjent foran parlamentet. NIKLAS HALLE'N / Scanpix Denmark
Onsdag eftermiddag fandt to angreb sted ved det britiske parlament i London. En bil kørte over Westminster Brigde, hvor den ramte flere fodgængere inklusiv tre politibetjente. Derefter kørte bilen ind i et hegn ved parlamentet. En mand fra bilen angreb en politibetjent med en kniv.
Mindst fire personer døde. Herunder den politibetjent, som blev stukket ned, og gerningsmanden, som blev skudt af politiet. 20 andre personer blev såret.
18. marts
Skyderi i Orly-lufthavn i Paris
Der blev affyret skud i Orly-lufthavnen i Paris. Gerningsmanden blev skudt og dræbt af to soldater, efter han forsøgte at stjæle våben fra en soldat.
Lufthavnen blev efterfølgende evakueret under en sikkerhedsoperation.
Ingen personer er blevet såret i forbindelse med skudepisoden, som politiet i Frankrig efterforsker som terror.
7. april
Angreb i Stockholm
En lastbil kørte ind i en menneskemængde på Drottninggatan i det centrale Stockholm, Sveriges hovedstad.
Fire personer er ifølge svensk politi blevet dræbt af lastbilen. Der er tale om en belgier, en brite og to svenskere. Derudover blev 15 personer såret i angrebet.
Den 39-årige usbeker Rakhmat Akilov, har ved et retsmøde tirsdag erkendt, at det var ham, der kørte lastbilen.
3. juni
Angreb i London
Mindst seks personer er dræbt, og mere end 30 er såret lørdag aften i et terrorangreb ved henholdsvis London Bridge og Borough Market i den østlige del af det centrale London i Storbritannien.
Tre gerningsmænd stod bag begge angreb. De er alle dræbt af politiet.
2016
19. december
Lastbil torpederer julemarked i Berlin
Det var denne lastbil, der kørte gennem menneskemængden på julemarkedet i Berlin. TV 2
12 personer døde, og yderligere 56 blev såret, da den nu dræbte terrorist Anis Amri  kørte en lastbil ind i en menneskemængde ved et julemarked i Berlin.
Anis Amri blev skudt af politiet i Milano den 23. december.
22. juli
Skyderi i München
Matthias Balk / Scanpix
En gerningsmand dræbte mindst ni personer, da han skød løs i blandt andet et indkøbscenter i den sydtyske by München.
18. juli
Øksemand går amok i togvogn
Kort efter et tog kørte ind på stationen i Würzburg mellem byerne Frankfurt am Main og Nürnberg i det sydlige Tyskland, angreb en 17-årig dreng med afghanske eller pakistanske rødder passagerer i togvognen med en økse og en kniv. Drengen blev efterfølgende skudt af politiet.
14. juli
Lastbilsangreb i Nice på Bastilledagen
En hvid lastbil kørte dødskørsel i over to kilometer langs promenaden i havnebyen Nice, mens alle havde travlt med at fejre den franske nationaldag, Bastilledagen.
En motorcyklist prøvede at standse chaufføren, mens han kørte ind i adskillige mennesker med 50 km/t.
84 personer døde, og 202 blev såret.
13. juni
En politiinspektør og hans kone blev dræbt af en mand i Paris-forstaden Magnanville. Gerningsmanden blev dræbt af politiet, og Islamisk Stat tog ansvar for angrebet.
22. marts
Tre bombeangreb i lufthavnen i Bruxelles
Patrik Stollarz / Scanpix
Tre jihadister detonerede bomber i Bruxelles' lufthavn og metrostationen Maelbeek. I alt 35 - herunder de tre terrorister - blev dræbt.
7. januar
Angreb på politistation i Paris
En mand bevæbnet med kniv og falsk bombevest gik til angreb på en politistation i Paris. En betjent kom til skade. Manden blev dræbt af politiet, som fandt flere beviser, der indikerede sympati for Islamisk Stat.
2015
13.-14. november
Flere angreb i Paris
Flere koordinerede angreb fandt sted i Paris ved spillestedet Le Bataclan, Stade de France og i bymidten. 130 døde, og det er dermed det blodigste terrorangreb i Frankrigs historie. Islamisk Stat påtog sig skylden for angrebet.
21. august
En mand åbner ild i tog mellem Amsterdam og Paris
26. juni
IS-sympatisør dræber kollega nær Lyon
En mand med IS-sympatier kørte sin firmavarevogn ind i en fabrik, der producerer gas og kemikalier nær Lyon, Frankrig. Forinden dræbte han en kollega. Gerningsmanden blev pågrebet og begik senere selvmord i fængslet.
14. februar
Angreb på Krudttønden og den jødiske synagoge
Liselotte Sabroe / Scanpix
Omar Abdel el-Hussein angreb et debatarrangement om ytringsfrihed i Krudttønden i København. Den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt af skud i brystet, og fire betjente blev såret.
Ved synagogen dræbte han den 37-årige Dan Uzan, før han selv blev dræbt af politiet på Nørrebro.
7-9. januar
Angreb mod Charlie Hebdo
20 mennesker mistede livet i et angreb på det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris, Frankrig. Angrebet blev udført af to brødre og var angiveligt hævn for, at avisen havde portrætteret profeten Muhammed. En tredje gerningsmand dræbte en politibetjent og tog senere flere gidsler i et jødisk supermarked.