Dronning Elizabeth: Hele nationen er i chok

Angrebet i Manchester var ifølge den britiske dronning en ”barbarisk handling".

Den britiske Dronning Elizabeth har udsendt en pressemeddelelse, hvor hun kommenterer det dødelige angreb i Manchester Arena.

Hun udtrykker sin dybeste sympati for ofrene og siger, at hele nationen er i chok.

- Hele nationen er chokerede over alle de mange døde og sårede personer i Manchester, som lige havde nydt en koncert, skriver Dronning Elizabeth i pressemeddelelsen.

Dronning takker redningsmænd

Mindst 22 personer døde, da en formodet selvmordsbomber slog til mandag aften i Manchester Arena. Yderligere 59 personer kom på hospitalet, og dronningen takker både redningsfolk og borgerne i Manchester for deres måde at reagere på angrebet på.

- Jeg vil gerne takke alle dem fra redningstjenesterne, der har reageret med stor professionalisme og omsorg. Jeg vil også gerne udtrykke min beundring for den måde indbyggerne i Manchester har reageret med medmenneskelighed og medfølelse på den barbariske handling.

Du kan læse hele pressemeddelelsen, som dronningen har udsendt til pressen, her:

Prinser viser sympati for ofrene

Også prins William har på vegne af sin hustru Cathrerine og prins Harry offentligt givet udtryk for deres sympati efter terrorangrebet. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

Ligesom hele nationen er den kongelige familie efterladt i stor chok.

- Hundredvis af venner, forældre, børn og pårørende står overfor en uforståelig sorg i dag, og vi sender vores tanker til dem, skriver prins William i pressemeddelelsen.

- Vi sender også vores tanker til menneskerne i Manchester for at vise deres styrke, medfølelse og sammenhold - det er et eksempel til hele verden.