Udland

Pukkelhval fanget i havn: Er svømmet ind i båd og kaj

En pukkelhval trak tilskuere til, da den svømmede rundt mellem bådene i en havn.

En næsten 11 meter lange pukkelhval har fundet vej til Ventura Isle Marina i Californien.

Og det har skabt problemer for det store dyr. Undervejs på hvalens deroute i havnen har den nemlig ramt både molen og kajen flere gange, og den svømmede også ind i agterstavnen på en båd og var tæt på at ramme propellen.

Et større redningshold er blevet sat ind i forsøget på at få pukkelhvalen ud i havet igen. De forsøgte lørdag at guide hvalen ud af havnen med hydrofon - et apparat, der afspiller hvallyde.

Ifølge Reuters stod redningsforsøget på i flere timer, og man vil igen søndag forsøge at få hvalen på ret kurs. Om der er noget galt med hvalen, ved redningsholdet endnu ikke.

Pukkelhvaler findes også i Danmark

Pukkelhvalen findes over det meste af verden, også af og til i Danmark. Sidste år observerede sejlere en pukkelhval i Øresund tæt på Hornbæk.

Og i 2015 skyllede en død pukkelhval op på stranden ved Stenbjerg i Thy. Det var et særsyn, da det var over hundrede år siden, en pukkelhval sidst var fundet død i Danmark. Hvalskelettet skulle derfor med på Statens Naturhistoriske Museum.

I dag findes der omkring 70.000 pukkelhvaler i hele verden.

Nem at genkende

Pukkelhvalen er meget nem at genkende. Den har et meget karakteristisk hoved og dens krop er oversået med mange pukler og buler.

Foran rygfinnen har den en tydelig pukkel, som har været navngivende for den. Hvalens finner er meget lange i forhold til alle andre hvalarter, op til fem meter lange.