Chelsea Manning står frem efter syv år i fængsel: - Her er jeg

Den transkønnede Chelsea Manning, som stod bag det største læk af fortrolige oplysninger i USA’s historie, er på fri fod - og klar til at møde verden.

Hun blev verdenskendt som Bradley Manning: soldaten der stod bag et gigantisk læk af fortrolige oplysninger, blandt andet om USA’s krigsførelse og militære metoder.

I 2010 blev hun anholdt og i 2013 dømt for spionage og andre forbrydelser i forbindelse med lækket af flere end 700.000 dokumenter, videoer, telegrammer og krigsrapporter, som blev offentliggjort af organisationen WikiLeaks.

I militærfængslet Fort Leavenworth i Kansas sprang hun ud som kvinde. Selvom det var et fængsel kun for mænd, fik hun tilladelse til at modtage hormonbehandlinger. Hun fik også lov at bruge make-up og gå i kvinde-undertøj, men hun måtte ikke have langt hår. 

Manning fik oprindelig 35 års fængsel. Men USA's tidligere præsident Barack Obama besluttede, kort før han gik af, at afkorte straffen betydeligt.

Manning havde allerede siddet fængslet i syv år. Onsdag blev hun løsladt, og nu har hun så lagt dette billede af sig selv på Twitter og Instagram med teksten: 'Okay allesammen, her er jeg så' og hashtagget: #HelloWorld (Hej verden, red.)

Billedet har fået titusinder af likes og er blevet tusindvis af gange.