Udland

Chris Cornell pludseligt død

Forsangeren i bandet Soundgarden er død i en tidlig alder.

Den kendte forsanger og guitarist i bandet Soundgarden er død i en alder af 52 år.

Det oplyser hans talsperson, Brian Bumbery, til The Associated Press.

Brian Bumbery kalder Chris Cornells død 'pludselig og uventet' og fortæller, at Cornells kone, Vicky Karayiannis, og familie er chokerede. Derudover skriver han, at familien vil samarbejde tæt med hospitalet for at finde ud af, hvorfor sangeren døde.

Sangeren døde i Detroit, få timer efter han havde optrådt med sit band i Fox Theatre.

Den amerikanske guitarist i det alternative rockband Jane's Addiction, Dave Navarro begræder på Twitter Cornells pludselige død.

En af de helt store rockstemmer

Chris Cornell var sanger, guitarist og sangskriver og kendt som én af de sidste årtiers helt store rockstemmer.

Han slog igennem som forsanger i Soundgarden, der blev dannet i 1984, og som sammen med bands som Nirvana, Alice in Chains og Pearl Jam var med til at tegne grunge-scenen i og omkring Seattle i første halvdel af 90'erne. Bandet spillede blandt andet på Roskilde Festival i 1990.

Chris Cornell var midt i en tour og stod blandt andet til at spille en koncert i Columbus, Ohio torsdag.

Udover at være kendt som forsanger for bandet Soundgarden og bandet Audioslave er han har også kendt som frontfigur for bandet Temple of the Dog. Et band dedikeret til Andrew Wood, som engang var Cornells værelseskammerat, og som døde af en overdosis heroin i 1990.

Grammy-vinder

Som forsanger i Soundgarden fik han et hit med singlen "Black Hole Sun", der vandt en Grammy for bedste hård-rock-præstation.

Sangen blev udgivet på Soundgardens fjerde album. På pladen var også en anden Grammy-vinder i form af "Spoonman", der tog den prestigefulde pris i kategorien bedste metalpræstation.

Efter 13 år og fem cd'er gik medlemmerne i Soundgarden hver til sit i 1997, og Chris Cornell kastede sig over en solokarriere.

Det førte til albummet "Euphoria Morning", men midt i skriveprocessen til sit andet soloalbum fik Cornell et tilbud, han ikke kunne sig nej til.

Gendannede band efter solo-karriere

Sammen med Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk dannede han bandet Audioslave i 2001. Det kastede tre plader af sig, inden ægteskabet gik i opløsning i 2007, hvor Cornell forlod bandet på grund af musikalske uoverensstemmelser. 

Dernæst fulgte yderligere to soloalbums fra Cornell, men gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig. Soundgarden blev gendannet, og i 2012 udkom bandets foreløbig seneste plade "King Animal". 

Privat er Chris Cornell opvokset i Seattle. Han har en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, mens han har yderligere en datter og en søn med sin kone, Vicky Karayiannis.