Udland

Russisk blogger dømt for at spille Pokémon Go i kirke

Bloggeren har undskyldt over for retten, at han har såret folks religiøse følelser ved at spille spil i kirken.

En russisk blogger er blevet idømt tre et halvt års betinget fængsel for at spille Pokémon Go i en kirke. 

Ruslan Sokolovski lagde sidste år en video af sig selv på Facebook, hvor han spillede det dengang så populære spil. Ifølge de russiske myndigheder viste han dermed en 'respektløshed over for samfundet'. 

Sokolovski blev også dømt for at have 'krænket religiøse følelser' og for at have været i ulovlig besiddelse af en kuglepen med et videokamera i, skriver Gizmodo.com.

Optagelserne af Sokolovski, der spillede Pokémon Go, var ment som en protest mod lovgivningen om, at man ikke må bruge sin smartphone i kirken. En lov som bloggeren fandt meningsløs og latterlig. 

- Jeg er ikke en ekstremist

Dommen svarer til den straf, medlemmerne af punk-gruppen Pussy Riot fik, da de blev dømt for at have spillet en sang i en kirke. Bandets medlemmer sad fængslede i næsten to år for at have fornærmet religiøse følelser i Rusland. 

- Det kan godt være, at jeg er en idiot, men jeg er på ingen måder en ekstremist, sagde Sokolovski i en skriftlig udtalelse i sidste måned. 

- For længe siden blev folk fængslet i lejre og i længere tid - ikke tre et halvt år - men i flere årtier, fordi de lavede sjov med for eksempel kommunisme eller Stalin. Nu viser det sig, at de vil fængsle mig i tre et halvt år, fordi jeg lavede sjov med den ortodokse kirke og dens overhoved. For mig er det brutalitet. Jeg kan ikke forstå, hvordan det er muligt, skrev han på nyhedssiden Meduza

Under retssagen undskyldte Sokolovski angiveligt mange gange over for de, der har følt sig stødt af hans video, som blev filmet i Jekaterinburgs Alle Helgens Kirke. Men det lod altså ikke til at gøre sagen bedre i dommerens øjne.