Kostbart Harry Potter-manuskript stjålet

Manuskriptet blev solgt på en velgørenhedauktion i 2008 til en privat køber.

Et kostbart Harry Potter-manuskript er blevet stjålet under et indbrud i Birmingham, England. 

Det håndskrevne manuskript er et A5-kort, hvor Harry Potter-forfatterinden J.K. Rowling, har skrevet en historie, som foregår tre år før, Harry Potter blev født.

I historien møder man Harry Potters far, James Potter, og Harry Potters gudfar, Sirius Black, da de var teenagere. I 'forgængeren' til Harry Potter-bøgerne bliver de to konfronteret af nogle 'muggle-betjente' - altså betjente uden magiske evner - efter en hæsblæsende motorcykeljagt. Det lykkes dem dog at undslippe på deres kosteskafter. 

'Forgængeren' blev skrevet i 2008 og solgt for 25.000 pund - omkring 220.000 kroner - i forbindelse med velgørenhed, skriver BBC

Kan skaffe flere penge til velgørenhed

Ifølge ejeren af manuskriptet er det et uvurderligt stykke litteratur, der er blevet stjålet. 

- Hvis det bliver ødelagt eller forsvinder, er det et stort tab, siger tyveriofret Hira, som kun vil kendes ved sit fornavn. 

Ifølge ham vil han være lykkelig, hvis han får manuskriptet tilbage. 

- Jeg vil kun gøre gode ting med det, siger han med henvisning til, at han måske vil sælge manuskriptet videre for at skaffe flere penge til velgørenhed. 

Både politiet og Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling har på Twitter opfordret til, at man ikke køber manuskriptet, hvis man får det tilbudt. 

Ved indbruddet blev der ud over manuskriptet også stjålet smykker.